Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, April 12, 2011

Macam Macam Aku Jumpa…

Assalamualaikum….

Minggu lepas aku bapakkk punya boring, so kena la buat buat ader kerja sket...kerjanya jalan jalan cari pasal belakang kilang..hehe.. Ekceli aku aderkerja sket kat belakang. Kat belakang tu merujuk kepada kawasan kilang yang paling belakang. Korang paham kan?…Nunnnn di hujung tanjungg………

Ok… Jalan punya jalan… Jumpa penemuan yang pertama…



Ada sangkar kucing la kat belakang sana. Saperla rajin membela ni erk. Sempat lagi tu kasik makan sumer. Agak agak mandikan pun dia sempat buat jugak ker tak?. Tak puas hati tengok dari jauh…… Cuba rapat sket ngan kandang tu.. ohhh ader 2 ekor rupanya. Ntah jantan ke betina aku tak reti plak nak lihat. Pastu paling best siap ader ayam goleng maaa… Ikan kembung goleng pun aderrr……



Wahhhh ini sudah baguss… Naik lemak la ko erk kucing…. Nanti pasni beranak pinak lagi la ko..Sebab ko dah ader tuan kan?…

Masa aku duk sibuk ambik gambar ni tak perasan plak tuan yang bela dia tengok..

Akak nak bagi kat opis ke gambar tu?
Ishhh tak la….. Jangan risau…. (akak Cuma nak citer kat blog jer)


Kata aku dalam hati jer la. Rupanya dia ingat aku nak report kat Admin kot. Tapi lambat laun diorang akan tahu jugak. Bulan depan ader audit. Mesti auditor pegi rayau kat belakang punya.

Psstt: Penemuan kedua akan menyusul untuk next entry…

3 comments:

Sal Saari said...

sapolah insan berhati mulia tu..moi sket

aizamia3 said...

ye.. biasanya takkan lama kalau kita bela binatang tanpa kerelaan si binatang tersebut.. aiseh.. agak zalim bunyinye..
tapi moga kucing itu sihat hendakNYA tak kisahlah lepas ni terpaksa dilepaskan ke hape.. baik hati sungguh yang membela kucing itu..

aCik Anie said...

hehehe..buda etching kak sal...

aiza-
boring pun satu kot...sebab tu dia ader masa nak bela