Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, April 19, 2011

Simptom Apekebenda Ni

Assalamualaikum….

Yihaaa.. akhirnya berjaya update jugak blog aku ni. Semalam dan hari ni sumer sistem out of service. Modem kena panah kat kilat..kebabommmmm maka seluruh satu kilang takder network. Hari ni beli modem baru... barula ok.

Ntah kenapa sejak 3 bulan lepas asal jer masuk 18 hb… tubuh rasa tak sihat, sakit sakit badan.. perut..ari-ari.. sumer la. Kalo disentuh kulit pun rasa..aduhh sakitnya. Kenapa yer?.. Atau itu satu petanda awal nak monopous?… Nauzuillah.. Tapi aku rasa ini ada kaitan dengan kitaran haid aku la. Korang bayang kalo dah 3 bulan aku tak period. Nak kata ngandung tak jugak. Tapi perut buncit semacam. Agaknya darah beku jam kat dalam perut kot..





Ok la.. minggu aku citer pasal mini gathering kali ke-2 kan?. Alhamdulillah..berjalan dengan jayanya. Kesian dengan tuan umah mesti penat. Yer la…2-2 bilik kena ceroboh. Yang tak tahannya askar aku la. Sumer benda dia nak konker. Bab kata kak Ida.

Mainan dia mainan dia
Mainan orang mainan dia…


Sampaikan orang lain nak sentuh pun idak di baginya. Aduiii anak jantan. Nasib baik jugak la anak janting yang kecik tu tido. Berbuai lagi. Kat umah takdernya nak dibuai buai. Lepas dia tido tu barulah aku boleh makan . Kalau tak jangan harapla nak rasa rendang spesel Kak Sal. Bukan selalu boleh rasa tu.





Ok la.. tak nak citer panjang panjang.. layan jerla pic together gather ahad lepas. Ini jer yang ok sket setelah diedit. Yang lain sumer bluur jer. Pastu nanti aku nak jugak la kongsi resepi sket. Tapi yang tu nanti la dulu.. Ada citer panas kat ofis ni. Tengahari sket aku update. Tengah dalam siasatan ni..

Ok byeee………

2 comments:

Sal Saari said...

sedap dop rendang yg tak bape special tu..???

aCik Anie said...

mestilah sedapppp.... konpem kena buat lagi ni..