Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, October 29, 2010

Ini Sudah Bagus

Malam tadi ntah apa perangai merasuk si Hafiy. Mungkin dari taska tu tak puas hati ngan saper-saper.. dibawaknya sampai umah. Mula tu mandi..elok jer bila ajak mandi... tapi dalam elok tu dia buat hal jugak.. Habis ke-4 4 ekor anak itik kuning tu...(alaaaa...yang terapung dalam air tu)..dicampak dalam lubang jamban. Lubang jamban tu bukan yang biasa.. yang jenis batang panjang tu. Kalo jatuh barang memang takkan nampak la.. nak ambik balik apa lagi. bukan sekor tau 4 ekor tu. Apalagi lepuk lepa la tangan aku ni. Ajar sket... Aku bukan aper..takut nanti lepas ni tersumbat lagi toilet tu. Masa minggu pertama pindah situ dah tersumbat.. panggil tuan umah.. bila tuan umah panggil staff dia korek, apa yang keluar... BERUS JAMBAN. Saper lagi yang rajin buat kerja ni kalo bukan si Hafiy... Aduiii...tinggi darah Acik ni. Ok lah settle bab Hafiy.
 
Malam tadi sembang-sembang sama EN Hubby, Pasal Monthly budget family ciput kami. Dari hari tu lagi dia mintak aku buat. Tapi biasala aku kan.....nanti..nanti..nanti..... dan semalam.....
 
Ajeed : Nanti awak buatkan budget setiap bulan erk?
Aku : Yer la..
Ajeed : Yer la..yer la.. dari hari tu takde pun buat lagi.... kena la disiplin sket baru proper sket hidup ni...
 
Hahhaha.. skali dia bagi smash down memang powerrrssss.
 
Sekarang ni aku rasa sumer ofis dah guna Window 2010 (betul tak bahasa IT aku ni). Tapi kami baru jer dapat merasa minggu lepas. Kejam tak boss kami?... :) punyala jauh kena tinggal kan?
 
Aku pun pagi ni godek-godek la pc boss aku. Untuk makluman pc aku tu masih guna Window 1998 tau.. jauh gile ketinggalan weyyy. Sekali lagi aku tanya.. kejam tak boss kamiiii? Sooo, godek punya godek pc bos aku tetiba aku terjumpa format ni. Wahh jakunnya aku.. tak perlu kita nak buat format untuk budget lagi. Sumer dah ada kat situ kan?.. sumer jenis format ader..invoice ke...slip gaji... DO..sumer ader kan. Takyah kita perah otak nak buat format lagi.Kita key in jer nombor..then dia oto kire kan?.. Huhhh canggih la ...So terus aku save as kan ke desktop aku. Tapi hampes...camner nak buat... pc aku kan old version. Jawabnya kena transfer file tu ke lappy Ajeed jugakla.
 
Kalo la company ni milik aku.. dah lama rasanya aku humban PC aku ni dalam laut. Buat tukun tiruan. Dah la lembab giler... 1 hari 10 kali kena shut down. Mengong la... itu sebab la kat ofis aku selalu stresss. Sila boss boss.. sila maafkan aku kalo aku selalu hilang dari meja aku... sebab aku mau hilangkan stress. 1 jer ubat stress aku tu aku kena ngular. :)
 
 

1 comment:

♥naematulsaadahismail♥ said...

kak nie. request la nt... tukar pc. hehehe. kalau2 ada pc extra xpakai...