Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, December 9, 2010

Kisah Di UNIMAS Pulak

Cerita terbaru yang aku jumpa dari sumber yang digoogle. Kisah seram yang berlaku kat UNIMAS. Terus aku email kat dia suh dia baca. Tahun bila yang jadi tu tak pasti..mungkin 2-3 tahun lepas kot. Tapi tak kisah la yang penting seram bebe. Dah nak sangat tahu kisah hantu kat sana kan?..nah ambik ko....

"sedang khusyuk mendrive kereta… ada la satu mamat ni… dia pakai motosikal ikut belakang kami.

mula2 kami nampak di belakang mamat tue ada satu orang perempuan, biasa la mungkin gfren dia ka…

tiba2 bila mamat tu belok masuk satu lorong, kami terkejut… perempuan yang di belakang mamat tu dah tiada sedangkan mamat tu x penah berhenti…

hairan bin ajaib… memang terkejut… tapi kami diam2 saja la bukan kali pertama kami nampak benda macam ni di unimas…"

Adik aku pun terus mesej aku suh aku coll dia......Agaknya dia dah baca kot email tu...
 
AKu : Naper ko suh aku call
Adik : Aku dah baca la... eeee takut la kak...
Aku : naperrr?... ko penah kena ker?
Adik : errmmmm...patut la pun.....
 
Dia pun bukak la citer pasal kisah dia plak...... Kejadian ni baru jer berlaku..maybe dalam 2-3 bulan lepas kot.... tak pasti plak. Masa tu dia baru balik dari shopping. Sewa 1 keter...dalam 5 orang termasuk dia la. Dia yang tukang drive nya.
 
Masa tu jarum pendek tunjuk kul 11, dah larut malam la jugak. So dia guna jalan pintas jer la nak balik kolej. Dah masing masing ngantuk letih sumer ader... so mahu cepat sampai jer la. Dia pun takde bawak laju sangat. Tiba kat satu tempat tu tetiba radio yang terpasang sejak tadi tu mati. Aikkk..naper tetiba jer boleh mati?.. Puas ditekannya tak juga mahu hidup... dia dah mula rasa tak sedap hati dah. Member kat belakang tu pun kalo ditoreh muka pakai pisau gillete pun gerenti darah tak kuar..Kering darah bebe..pucat lesi. So dia pun buatla citer sket dalam keter..citer itu ini..nak ilang rasa takut...siap nyanyi nyanyi dalam keter....konon..tapi dia nyanyi lagi buat orang makin takut.. nak tahu dia nyanyi apa?
 
"Jika kau tak datang... jika kau tak datang..."
 
Boleh tau dia nyanyi lagu macam tu dalam keter. Member dia sumer terkejut, marahkan dia naper nyanyi lagu tu ..dah takder lagu lain dah nak nyanyi. Lagipun itu jer lagu yang ada dalam kepala dia. Tak silap aku rasanya lagu siti. Masa lagu ni jugakla radio tu mati tadi....wooo seram weyyy... setelah dimarah kengkawan dia, baru dia tersedar yang dia nyanyi lagu tu... So untuk hilangkan rasa seram tadi kawan dia sorang lagi tu nyanyi lagi
 
"rasa sayang hey rasa sayang sayang hey..."..
 
hahahaha..dari seram terus jadi lawak citer hantu ni...
 
Masa ni baru member dia perasan yang adik aku ni dah bawak keter ketepi ketengah dah... stering dah tak boleh control....ketaq segala anggota bebe....takut punya pasal la ni. Ntah camner tetiba tersedar yang kereta dah senget sebelah dan terus menonong naik kat divider atas tengah-tengah roundabout.... nasib baik member sorang ni perasan..terus dia pulas stering keter tu balik.. Pastu baru adik aku tersedar.. ya ampunnn seram siotttt.......
 
Nasib baik la takder berlaku aper-aper... kalo tak gerenti besoknya kuar suratkabar front page lagi..
 
5 SEKAWAN CEDERA LANGGAR DIVIDER .... akibat diganggu entiti tak dikenali..
 
Cedera takpe lagi... kalo parahhh......Kecoh bebe.....
 
Ekceli ader pengajaran dari apa yang terjadi kat sini...1 nya jangan selalu balik malam.. and 1 lagi jangan guna jalan shortcut...So pasni BEWARE bebehhhh....Biar lambat asal selamat.
 
 

6 comments:

zai@umiaiman said...

seram2 ni slu berlaku ms sy stadi dulu... ingtkan kwn sndiri, kejar2 pastu ilang..smpai skrg xtaw sapa yg sy kejarkan tu...

aCik Anie said...

seramm... dgr citer dah seram ..apalagi kalo sendiri alami

mendatak hijau said...

mmg banyak cite seram kat unimas tu kak...ekceli sye xstudent unimas.Cite seram paling best,ade makcik jual nasik lemak kat tingkap bilik kolej Bunga Raya dan cempaka.Kul 2 pg ketuk cermin bilik student tingkat 4 jual nasik lemak..apakah????

aCik Anie said...

cik ponti ko yang jual nasik lemak tu...woooo serammmmmssssssssssss

mR n mRs p0po blOg said...

mendatak ijau...btol ker citer nie???
haihhhhhhhhhh....seram weh...
sy pon dok kolej cempaka....huhuhuh

Menciana Hillary said...

smlm sa dgn geng2 jln kt area unmas . . . xde radio, hujan n sa plak tnmpak ada org mnari2 di tepi pokok , pkul 12 mlm plak tu , seram beb .. sa snyap jer ddk kt bklg . . pas tu sa hati sa tak sedap . . sa pun mjerit nyayi lagu dear god avnged svenfold tu. . . geng sa yg dpn tu pun tkjut . . . sa rsa tenng lps tu . . .