Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, June 7, 2011

Hadif Checkup 18 bulan

Assalamualaikum..

Ehhh..line clear ni..bos bos meeeting la. Sooo jangan la melepaskan peluang terbaik ni. Susah sekarang nak layan blog. Ramai sangat pakcik pakcik yang buat lawatan sambil belajar kat sini. Meja aku plak kat depan.. Kadang kadang kalo aku ngantuk sangat aku bukan jer forum cari.com. Pedulik jer dengan pakcik kat belakang tu. Dia bukan paham pun. Dapat layan citer hantu jap..Bulat terus la bijik mata ni.

Semalam aku balik awal,Kul 3 aku dah kuar sebab Hadif ader appointment kat KDSR. Ekceli Hadif dah lewat sebulan untuk checkup 18 bulan. Misi ader gak tanya ... reason paling logik Hadif demam. Tapi nasib baik dia tak bising, cuma lepas ni dia nasihat aku supaya rajinkan diri datang sebulan sekali. Sebab apa tau?.. Sebab graf BMI dia tak berapa nak cantik. Dah masuk dalam kawasan kuning. So lepas ni sebulan sekali aku kena ngadap misi KDSR sampai garis tu keluar dari garisan kuning. Kalo dalam masa 3 bulan tak kuar kuar dari garisan kuning.. Makanya aku kena ngadap muka dokter plak.



Ekceli kalo tgk fizikal takder la kurus sangat Hadif tu.. Cuma dia terlebih tinggi..tu sebab berat dia nak kena lebih sket. Baru balace kan?.. Tapi takper la.. Aku kena kentalla .. Pasni nak bagi makan apa lagi. Cuba air beras la pulak. Hadif kalo bab makan takder hal.. Sumer bedal.. Tapi macam susah nak naik. Misi ader suggest kat aku suh bagi makan Planta.. Katanya cepat gemuk.. yer ker?.. Maksud dia bukan buta buta makan camtu jer..tapi buatla sumting like nasi goreng planta... Masak bubur planta.. Haaaa gitulah kekdahnya...

Sekarang..... Kerisauan pasal berat badan Hadif kembali menjelma..hahaha... Serius weyyy..Aku betul betul risau ni.. Sampai bagi effect kat blog aku... Apalagi sindrom risau sampai malas update blog la...

2 comments:

aizamia3 said...

moga berat Hadif naik bila time g check up lagi lepas ni..

nalhuda said...

cuba beri hadif makan cheese...ratah macam tu jer..kadang2 budak taknak kalo kepit2 dengan roti ni..beri daging burger...lebihkan minyak takper..kita ni yg tak blh minyak...