Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, January 15, 2013

Merlin Season 5

Assalamualaikum...

Saper peminat Merlin kat sini. Malam tadi episod kemuncak ker erk?


Athur Pendragon dah mati..tapi akan bangkit semula pada zaman Abilion erk?... Dari dulu sampai sekarang aku tak pernah miss tengok citer ni. Kalo termiss tu maknaya aku takder kat rumah.
Lepas ni hari hari ku takkan ceria tanpa Merlin..kekeke..


Reason aku suka tgk citer ni...Kesatrianya ensem ensem ko..gilo ko..mana dikutip kesatria se ensem tu..dah la gagah perkasa... Modred tu tak sesuai la jadi jahat. Sebab muka dia sesuai jadi kesatria Camelot yang setia jer. Tapi naper dia sanggup bersekongkol dengan Morgana?. Mungkin sebab dia nak balas dendam..kan makwenya kena pancung kan. Lagipun dia berdendam dengan Uther..Ayah si Athur rasa ku
 

Raja Si Athur tu takyah citer la..Wolopun giginya jongan sedikit tapi tetap ensem di mataku. Muntah darah kalo Ajeed baca entry aku ni. Aku ada terbaca tau ,,untuk next season ni Athur dah tarik diri. Taknak berlakon lagi sebab nak cuba watak lain plak.Ermmm dat y la watak Athur di matikan malam tadi..mungkin di zaman Abilion anak dia kot yang ganti...hehe..pandai jer..


Malam tadi si Merlin silap scan Athur ngan Guinevera kat atas katil..hehehe. Nasib baik sekali datang je bayangan tu.. terus scan tentera Morgana. kekeke.. Citer ni 18SX tak terlampau sangat. Tu sebab jadi kalo Hafiy tertenggek skali depan TV tu tak la risau sangat. Tak payah nak standby remote kat tangan.


Tapi kesian akhirnya Athur mati jugak. Nasib baik la Merlin sempat bagitau yang dia tu ahli sihir.Kalo tak sampai ke mati pun dia takkan tahu pembantu yang berlagak bodoh , lurus bendal yang membantu dia selama ini adalah ahli sihir teragung rupanya. Dan si Lurus bendul itulah sebenarnya penyelemat Cemelot dari di rampas oleh Morgana gila babas itu.


Tak sabar nak menunggu next session. Mesti lagi best sebab Merlin dah tua. kekeke. Hafiy mesti suka kalo tahu Merlin ni dah habis. Malam tadi sanggup dia tunggu sampai merlin habis sebab nak tukar channel. Tgk citer dia plak.

Ibu ngan babah ni..asyik Merlin ..Merlin..Merlin..
Sama la abang pun..asyik katunn..katun..katun..

Stress la dia sebab aku ngan Ajeed konker remote sampai pukul 12 malam.. Sudahnya dapat jugak remote tu kat dia.. Tapi kesian sempat la tukar chanel tu . Tak sampai seminit minum milo susu..terus pengsan..zzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Wassalam...

2 comments:

Sue Saari said...

Tpi mcm x best arr Athur mati...xpuas ati den...

aCik Anie said...

itula..rasanya 1 of the reason watak athur di matikan sebab dia tak nak sambung dalm next season