Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Saturday, September 18, 2010

RAYA KE-3

Raya ke-3 kitorang dah gerak balik Kajang.... mana cukup 2 hari nak khatam umah mak-mak sedara.. habis nak buat camner..dah kawin orang jauh. Tapi takperla..tahun depan baru qada sumer...

Lepas makan pagi sumer mak aku dah mula sibuk packing tu, packing ni. Bz sangat..tak sempat nak pikir mana 1 nak bawak balik.. alih-alih benda wajib aku lupa bawak.. apa lagi albudu la. Petai jeruk 1 balang.. tempoyak 1 balang. Serba mak nenek aku bawak sini. Buah yang paling bawah.. sampai sekarang pun buah tak abis-habis lagi.. berapa kali berak buah dah.

Perjalanan dari kampung ke sini sangatlah lancar.. baguss.. tak yah tersedu sedan tekan lampu brek. Jalan masih clear , ntahla orang lom balik lagi kot..cuti sampai minggu ni. Kitorang gerak dari sana kul 11...sampai sini kul 7..sepatutnya awal lagi sampai... berapa kali berenti..Hadif 2 kali berak.. pastu 1 kes lagi cari kunci umah tak jumpa.... sudahhh..camner nak masuk umah.. dekat sejam duk selongkar kunci tepi jalan.. kalo dekat dekat area umah lagi takper.. ni dah nak sampai Gua Musang. Aduiiii.... Last-last nekad jer nak pecah pintu....

Hafiy ader main kunci umah tah..
emmmm.......
Hafiy buang mana...
Ermmmm...

Dalam-dalam nekad nak pecah pintu tu sempat lagi pesan ngan adik aku sih kirim kunci spare kat sepupu aku yg bakal bertolak lepas zuhur. Nasib baik ader kunci spare kat dia. Dah setting molek doh nak jumpa kat mana-mana nih...Nak jadi citer singgahlah stesen minyak...mau basuh berak Hadif.. ntah camner Ajeed selongkar bawah karpet kaki sit depan.. jumpa la....

Hafiy main ni erkk...?..naper buang sini?
Ermmmm....

Sampai Kajang elok-elok org azan margrib... punggah baju kotor siap-siap....lepas margrib baru kitorang gerak ke Klang......


Lotihhh...lotihhhh... sampai tak lalu nak makan...macam kebulur rasa hari tu. Budak 2 orang takyah citer...4 kali bangun...4 kali tidor..lepas bangun tidor..lepas tido bangun..susu..susu...susu....... Hadif ok lagi.... Hafiyla kesian....mau terkehel kepala dia tido...main hantammmm jer tido gaya bebas.


Alhamdulillah... selamat sumer.... Sampai Klang dalam 8-30...

No comments: