Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, April 20, 2010

OHHHH..AKU SUKAAA……..

Kenapa aku suka?…

"anie..pandai la main ayat2 tu..saya baca article dlm blog tu rasa mcm baca rangkap cerpen @ novel penulis yg lama2.."

Ermmm...kembang jap.. then 1 lagi....

"yea..boleh tu..saya baca rangkap demi rangkap..ada gaya la...plot ok je..cuma buat kisah2 masa budak atau remaja di kampung..confirm meletup..mcm Fatimah Busu.."

Pertama kalinya cerita / penulisan aku kat blog dipuji seseorang.
Seseorang yang aku anggap sifu masa zaman tingkatan 5 duluu…..….sebab masa kat sekolah dulu memang dia terror gila dalam matapelajaran sastera.. Kiranya sekarang pun dia dalam bidang seni jugaklah…seni apa hari tu dia cakap…lupa yang pasti bukan seni kulinari atau seni mempertahankan diri yer anak-anak.

Bangga aku kejap.. terus datang minat nak buat cerpen.. yer la..dulu masa SPM Subjek Sastera yang paling aku minat…..cehhhh berangan la Acik Anie ni.. lom ape-apa lagi. Betull siyes… feeling Fatimah Busu kejap…ngehh..ngeh…

Uolls cuba baca….untuk tumbesaran sila klik imej.




Ekceli..duluuuuu kalaaaaa..masa aku mula-mula jejak kaki kat kota hutan batu ni..aku dah mula tulis cerpen syok sendiri tau.. masa tu kisahnya berkisar tentang kehidupan aku sebagai perantau kat KL..Ader la terselit sket kisah cinta aku dengan En Somi… cerita pasal pengalaman sebagai Minah Kilang kat Shah Alam.. .. sekarang pun kilang jugak.. tapi lebih baik dari tu sket la…

Dah masuk part ke 30 ++ gitulah… dengar plak citer yang pihak pengurusan kilang ni nak check komputer.. kot-kot ader buat kerja luar….adussss…aku panik giler…trus delete tanpa buat backup terlebih dulu.. cerdik sgt… habisss…hilang sumer kenangan terindah. Hard copy plak 1 jer.. tapi ader budak sorang tu baca…dia plak yang hilanggggkan..sayaanggggg sangat…

Takper.. Acik Anie tengah bersemangat nak menulis balik ni.. tapi ntah bila boleh start la…
Jap..japp.. feeling nama pena terbaik… (sambil ketuk pen kat kepala-mata kelip² sket)

ACIK ANIE…huhh..tak glemer la…..
INARON…. Cantik gak tu…..ok la kan?..

GEDEBUSHHHH…sebijik .. hambik ko..dahhhh…stop berangan.. kerjaaaaaaaa…..Inilah bangsa melayu… blom aper-aper dah start nak berangan..bila nak maju…… (statement bajek wakil rakyat)…

4 comments:

nalhuda said...

tulis..tulis...nanti beri aku baca..aku sokong 100%

Cik Anie said...

ko pun ti..bila nak start

pelangikota said...

cuba jgn x cuba ... mana tau lps2 nih bole jadi novelis terkenal ...

selamat berusaha !!!!

Cik Anie said...

yg pasti akak yang kena beli