Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, April 20, 2010

KROKS ver CROCS

Salam sayang di alam maya untuk sumer readers.. Acik Anie berjaya menyepikan diri untuk seketika… Bila kekuatan itu kembali aku trus ada idea utk update blog kesayangan ku ini.. tempat aku bercerita.. meluahkan perasaan.. sebahagian hidup aku ada dalam blog ini…ini Diari Hidupku.

OK…. Taknak citer pasal citer yang melayang-layang….citer pasal kasut sket.



Mana satu yang menjadi pilihan?.. Crocs asli atau Kroks tiruan. Lalo ditanya saper-saper pun mestilah cakap nak yang ori punya kan. Tapi kalo aku cakap aku beli Crocs ori mesti org tak caya punya.….sebab apa?.. sebab aku bukan orang kaya.. tapi cuba Hanis Zalikha yang pakai kasut Crocs celup..mesti org igt yang ori… sebab dia selebriti… Gitulah hukum alam.. yang ori hanya untuk yang berduit. Tapi ader gak yang tak berduit suka beli yang ori.. janji ader gaya bebeh… hujung bulan makan meggi kembang pun takper.

Tapi yang Hanis Zalikha punya memang betul-betul Crocs… yang Acik Anie ni baru Kroks….

Ekceli… dah lama Acik Anie nak cari kasut untuk blajar keter semata-mata.. tapi dah tgk cantik la plak.. ala-ala Crocs Hanis Zalikha punya.…buat jalan pun ok gak. Apa salahnya kan?

Dah 5 jam aku blaja keter barulah terbeli kasut ni.. igt nak cari kasut Dolphine tu jer.. tapi kalo aku beli kasut tu…lepas jer blajar keter mesti jadi barang antik kat rak kasut… membazir plak. Nasib baik cikgu dribing skoll tak tegur.. agaknya dia betul tak nampak atau dia buat-buat tak nampak..aku pakai sandal yang terbukak kat blakang tu…Aku teringat gak nak ambik yang adik aku punya.. kasut yang jenis jaring-jaring tu.. alaaa mak aku cakap kasut yang hanyut kat laut (maknanya kasut yang dah dibuang)…walhal kasut tu cantik aper.… cukup marah bila tgk adik aku pakai kasut tu.



Masa guna sandal lama hari tu.. macam tak konfiden jer nak tekan cluct & brek….rasa macam nak tercabut.. kan bahaya kalo Acik Anie masih guna sandal tu utk test kan?.. tak pasal-pasal gagal buat ‘Bukit”..terundur balik..huhuuhu.. taknak tambah duit….

Tapi dah lama blaja keter ..rasa macam.. ek elehhh.. takder a susah sangat …pandai main clucth… guna gear yang sesuai… tu jer kan.. tapi tak nak la ober confiden… biasa kalo ober confident sgt mesti tak lulus…

Tak saba nak tunggu sabtu.. nak praktis naik bukit pakai kasut baru..huhu…Sooo sebagai pengguna yang bijak… aku pilih Kroks…. Lainla kalu ader org nak blanja Crocs…aku tak daya nak menolak weyy.. ambik aje…itu namanya rejeki..

4 comments:

nalhuda said...

cik anie..pernah tak jumpa crocs original..sebijik sama mcm crocs ori. ejaan dia pun 'crocs'...kat area aku ni byk sgt..kat danau kota..byk sesangat...cantik2..kelabu biji mata..murah jer..dr RM15.00 sepasang...mcm2 ada...huhu

Cik Anie said...

murah la ti.. aku beli ni25..mahal sket...mu beli dop

ita cutevirus said...

cik anie,
kalo ita pon pilih kroks je... sebab ita pon tak penah beli kasut² yg mahal² tu...

Cik Anie said...

pilihan yg bijak