Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, April 23, 2010

BUDAK INI DEMAM

Kesian budak ini.

Dulu aku kan selalu panggil dia bulat .. tapi sekarang dia dah tak bulat lagi.. muka dah makin panjang.. kesian dia. Itu lah.. org tua selalu cakap..budak ni jangan ditegur..senyap.. nanti kalo di tegur mcm dia merajuk ..gitula.. mcm ni la contoh..kita cakap dia berat..org tua marah kan.. sebab gerenti lepas tu berat dia akan susut.. org tua la cakap… mcm kes Hadif ni.. dulu aku selalu cakap bulat..bulat.. kan sekarang dah tak bulat lagi



Dah 3 hari dia demam.. tak kebah-kebah gak.. asal malam jer..panasnya mencanakkk naik.. risau tau…
Aku taruk cool fever ni tak menjadi pun..panas jugak… last-last aku guna manual jer..basuhkan towel kecik tu ngan air asam jawa..pastu letak atas kepala dia.. barula elok.. turun kejap..kan dalam kul 3-4 pagi panas dia naik balik… gitulah 2-3 malam ni.

Aku kalo anak demam ni memang takleh tido… kejap kan dia merengek.. kejap kan dia macam mengigau…tido-tido ayam jer la..

Tapi yang aku heran ni demamnya datang malam jer.. siang takder plak.. aku siap tanya lagi pengasuh tu.. badan dia panas tak kalo siang hari.. depa cakap takder.. aktif lagi.. sengih-sengih jer kerjanya.

Besok kalo tak kebah lagi aku kena bawak dia pi klinik la. Takut plak.. biasanya kalo demam biasa 2 3 hari jer… Harap-harap takder virus yang hinggap la… masa ni la igt nak pakai Lifebouy.. dalam iklan tu cam best jer… gerenti tak kena penyakit..

Yer ker….?

2 comments:

[-suziey-] said...

smga cepat sembuh yek..

Cik Anie said...

tq..dah ok sket..alhamdulillah