Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, January 27, 2010

ANAK DARA VER ANAK TERUNA

Lately ni kan pada pengamatan aku la.. kalo dapat anak popuan..popuan jer deret.. kalo lalaki plak.. gitu gak.. deret deret laki.. (ini aku tgk kat ofis aku..kengkawan lama la..).. tapi bagi aku la fenomena ni bukan sesuatu yang luarbiasa la...inikan sumer rejeki...



Anak popuan ke anak lelaki ke sama saja sekarang ni. Tak semestinya anak lelaki kita takleh suruh buat kerja-kerja popuan. Ader gak citer dari kawan-kawan ofis cakap anak lelaki dia kemain rajin lagi kat dapur. Sooo saper yg deret-deret dapat anak lelaki tu takyah risau sgt la... ehhhh ader makcik yg terasa ker...



Macam aku la.. Aku tak kisah sgt kalo aku ditakdirkan takder anak popuan.. Sket lagi boleh la aku train Hafiy buat kerja dapur..like basuh pinggan, masak air masak nasi.. Tunggula dia masuk sekolah rendah…bukan sekarang.. Sekarang dia tahu aper… tahu buat sepah jer... sedar-sedar jer bawang putih dalam baldi air kat dalam toilet. macam-macam...



Tapi kalo bab tumbuk bawang sekarang ni dah pandai.. Takyah aku suruh..automatik dia datang kalu tgk aku tgh siang bawang..

Korang jgn igt aku train anak aku jadi popuan.. sekarang ni ramai lelaki yg masuk dapur tau..tgk jer chef-chef kat mesia skrg... kat luar takyah cakap la... dah lama depa dgn dunia tanpa sempadan...kan..kan..

Sumer ni kita kena ajar....untuk kesenangan di hari muka..eccee..ce....

Psst : Ni sumer kerja mak usu dia… sajer suker suki…

4 comments:

ita cutevirus said...

siannyer hafiy... pakaikan kepiah le.. awat nyer pakaikan tudung... addeesss....

bagus... bagus... tp, cik anie jgn plak pakaikan die baju pink.. kang lemah gemalai sume tulang²nyer...

Cik Anie said...

hehe.. tu yg tak nak tu.. mmg langsung takdernya koleksi baju hafiy yg waner pink.... nanti ya auuuuuwww auuwww plak... nayer la..

Ena said...

Salam kenal..

Cute anak akak nie.. heh3x..

Cik Anie said...

salam ena.. thanks sebab sudi tingggal komen kat sini..nanti kita boleh link2 k..
a..aa sihafiy ni perangai pun kiut gak skang ni