Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, March 1, 2013

Melawat Baby Baru

Assalamualaikum...

Boring dengar cerita bab makan jer yer? apa kata kita tukat topik plak, mari kita cerita bab baby baby plak. ermm best ni. Baby gurl tau! bukan baby boy..taknak.taknak.

Malam tadi aku dapat soalan dari my anak bujang...eh bukan soalan ekceli itu satu permintaan atau arahan, aku tak berapa nak pasti ...

abang : Ibu.. abang nak kakak la...
Ibu : Kakak... abang tu dah jadi abg camner boleh ada kakak lagi.. (hafiy tak paham mungkin)
abang : besok ibu pegi hospital yer..
Ibu : Naper nak pegi hospital?
abang : Pegi MENGANDUNG..

Amboi abang sekarang ni..kemain lagi yer....kalauah mengandung sesenang itu bang.. hari hari ibu rela melangut depan ward bersalin Hospital Kajang sana tu...


Minggu lepas curik sket masa rehat hari Jumaat untuk melawat baby baru Kak Ieda (my colleague). Ermmm wanginya bau baby walopun tak mandi 1 hari. Kulit plak..ermmm lembutnyaaa terasa masa cium pipi dia hari tu. Bagus betul la baby ni.. tido jerrr... acik angkat pun tak sedar yo. Penat sangat malam tadi berjaga letteww.. Takder kerja lain la baby ni..netek..tido...netek tido..shi shi muntah..kentut berak. Mungkin ni la yang menjadi salah satu sebab aku kemaruk nakkan baby gurl jer lately ni. Inilah sebabnya kot.. tengok anak orang balik rumah teringin nak peluk cium baby sendiri. Entah apa apa la acik anie ni kan?


Nama baby ni Nur Irdina Batrisya kalo tak silap aku la...Panggil Batrisya ok acik acik sekalian. Aku pegang kiri kanan atas bawah ..dia tetap menten ayu tido dalam iman gitu. Buka mata kejap sebab mengigau kot..pastu relex tutup mata balik.. lantakla acik acik sekalian..i nak tido sebab malam nanti i ada plan baiiikk punya...kekeke..


Yang kesian si abang ni la... maklumla..dia jer sorang sang kumbang dalam rumah tu selain abah dia la....yang lain semua bunga bunga kembang setaman.... Siap rekues lagi kat mak dia..mintak maknya ngandung lagi sebab dia nak yang boy plak.. Katanya nak buat teman main bola .. cian dia..


Sedar tak sedar jam dah 2-18 pm... parahhhhh..telek baby punya pasal sampai tak sedar dah nak habis waktu makan tengahari , apalagi.. menggelabah la turun. Tapi nasib baik tukang bawak keter ni expert bebenorrrr.....zasssssssss pecut dari Kajang Utama ke Bukit Angkat, 2-28pm tepat sampai pintu depan... Selamatt...Dalam masa yang agak singkat sempat lagi korek pengalaman kak ieda masa dalam labor room.. I is jeles ok... naper orang lain senang jer....sakit sakit sakit...teran sekali 2 terus selamat. Kalo aku ya ampunnnnn.......subhanallah... tapi takper.. gugur satu dosa aku.. aku rela menanggung sakit demi seorang anak.. nak nak anak popuan..aminnnn..


Si Batrisya plak sampai ke sudah lena diulit intan..

Sekian Wassalam..

4 comments:

Sue Saari said...

Best betul request Hafiy yer....haha...pergi mengandung... ;)

aCik Anie said...

senangnya nak ngadung..hehehe

Ietams said...

hafiy dah rekues 'kakak' tu cik ani.
memang nak kene conceive gegel lak lepas ni..
dah boring gaknya takde bunga.
maknya pun boring gak kan takde geng. sama le kite cik ani..
berguling berperang hero-hero kat rumah. kite sensorang aje tercongok duk dapo.. uwaa!!

aCik Anie said...

hurm.. kena usaha lebih sket la jawabnya.