Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, August 4, 2011

Diari 3 Ramadhan

Assalamualaikum...

Saya masih bergelandangan. Hari ni port tak berapa nak cun, tapi mentennnnnn dapat gak publish 1-2 entry kot. Hehehe.. Biasa aku merempat kat meja IT Officer.. Hari ni aku merempat kat Ofis QA. Korang percaya tak, 5 orang dari 6 staff QA kat sini tak datang hari ni. So apalagi...ambikla peluang yang terbuka luas ni.



Semalam "Ops No Bazaar Ramadhan" berjaya lagi. Lagipun semalam kan hujan yang maha lebatnya. Ajeed plak terkandas kat tengah jalan. Dah tak kuasa kot nak redah kot sebab hujan lebat giler. . Nak singgah bazaar pun buat apa. Nak makan kari air hujan? Oh noooo...baik aku masak sendiri. Cincai cincai pun puas hati den.



Macam yang dijangka gak la.. kami kelewatan mengambil anak kat taska. Sampai sana dah 6-35pm. Tak tahula dia caj lebih ke idak. Tengok la bulan depan macam mana. Kat taska ni sampai 6-30 jer...lebih dari 6-30 diaorang caj 5 henggit sorang. Berkira kan?

Semalam menu berbuka Sup Daging jer, sempat lagi dalam kebasahan Ajeed masuk dapur prepare apa yang patut. Semalam dia offer nak masak. Agaknya aku masak Sup Tulang tak berapa nak kickboxing. Takperla...aku lagi suka. Tugas aku kupas bawang , buat air and kontrol anak anak jer. Ops hampir telupa.... ada 1 lagi la menunya, hati lembu goreng berkicap... ehhhh satu lagi...ikan pekasam ikan lampam. Punyala masam giler pekasam dia. Taruk cuka aper?.. tak besh langsung.. Goreng sekor yang kecik utk berbuka semalam , repeat balik sahur pagi tadi pun tak habis habis lagi. Petang karang tong sampah la yang makan.

Malam tadi Hafiy tak ke mesjid semayang terawih. Tapi aku perasan jugak dia macam ader mengajak babah dia... tapi malam tadi kan hujan.. malas nak meleceh bawak budak ni. Sudahnya semayang insyak kat umah jerla. Yang kelakarnya masa habis fatihah tu dia cakap Aminnnn tu bukan main lagi kuatnya. Nak ambik feel semayang terawih malam semalam kot.

Itu jerla cerita kita malam tadi....cerita awok macam mane?

2 comments:

aizamia3 said...

nampak kelam-kabut time bulan puasa ni..

aCik Anie said...

kelam kelibut sket...mau taknya..lepas sahur tido balik