Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, August 5, 2011

Dairi 5 Ramadhan

Assalamualaikum...

Haaaa...5 hari dah kita poser? (buat-buat terkejut) .. kejap jer kan?.. Tapi hari ni baru hari pertama aku poser. Tahun depan makanya 4 hari aku kena ganti. Siap tulis dalam dairi lagi berapa hari kena ganti. Tak boleh kalo tak tulis..memang aku ni jenis pelupa tahap jingga. Tak heran la setiap hari aku mesti kena bebel jer dengan partner aku tu hanya sebab penyakit nyanyuk aku nih. Korang ader ker tips macam mana nak kurangkan penyakit lupa ni. Kalo nak hilang terus mungkin tak dapat la kot.

Semalam hujan lagi kan?... lebat giler. Nasib baik keter Ajeed tak tersangkut dalam air masa berenti isi minyak.. Masa sampai air baru paras buku lali, bila time nak keluar air terus naik sampai betis. Ada satu keter tu nyaris nyaris masuk longkang. Hujan kejap jer tapi air dah naik penuh satu jalan. Nampak sangat longkang besar tu takder fungsi.

Ok.. berbalik pasal bukak poser semalam. Macam biasala..Ops No Bazar Ramadhan. Malam tadi memang simple habis menu bukan poser kitorang. Tak tau nak masak apa lagi. Takder idea. Hari ni pun pening ni... nak masak apa petang nanti. Ingat nak bakar Cencaru Sumbat Tempoyak jer kot... Ahhh.. takyah la pikir banyak sangat..lambat lagi kan nak berbuka..macam macam idea timbul jap lagi.



Pagi tadi budak berdua ni okkk sesangat. Sooooo takder la pagi aku kelam kelibut. Budakkk biasala.. nak kejut pagi pagi pun kena kejut secara berhemah. Kalo tak kena gaya... letih...semputtttttt acik pagi pagi. Mood dia akan lagi ok kalo masa ko kejut dia ko nyanyi...

ku suka sinar suria...

aku nak tidooooooooooooooo...

Part tido tu ko kena kuatkan sket volume dia.... kan tersengih sengih la diorang bangun... Siap bersambung lagi....

ku suka kicau burung..
aku nak riuh....

kan hujung nanti ko dengar la....

Lebih Kaawwwwwwwwwwwwwwwww......

Bila dah kuar bunyi lebih kawwww tu.. maknanya respons yang ko dapat positif la... Bolehla proceed untuk next step.... Nak mandi satu badan pun takper dia takkan marah. Tapi pagi tadi tak budak berdua tu tak mandi pun.... mandi tu sempat tapi diorang sibuk taknak tukar baju... nak pakai baju tidur jugak. Dah taknak tukar baju baik takyah mandi. Soooo tukar pampers jer la. Jangan kau cuba cuba nak tukar baju kalo dia dah cakap taknak tukar..Kalo ko tukar jugak memang carik nahas la. Mesti mood tak molek dia tu meleret sampai la ke taska.. silap silap petang karang balik umah dia sambung balik.



Hadif plak pagi tadi pun sama.. taknak tukar baju gak. Pastu sibuk nak bawak beg galas. Awak te kecik. Beg yang lebih besar dari tuannya. Tapi takper..layankan ajer... Kan kalo kuar siaran tarzan panggil si Jane. saper nak jawab.



Ehhh lupa.. helmet budak berapa erk..?.. Hafiy skang sibuk nak pakai helmet kalo naik motor. Maklumlah tak penah servey kedai. Sebelom ni mana ader naik motor. Sekarang ni untuk lebih jimatkan kos bulanan, aku pilih untuk naik motor jer. Berhimpitla 4 orang atas motor kami anak beranak...

Best apa naik motor pagi pagi.... sejuk jer muka... menggeletar satu badan...:)

2 comments:

wHite Salju said...

comey sgt2 hadif sandang beg dier...

aCik Anie said...

beg abang dia tu.. sibuk dia nak bawak