Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, July 5, 2011

Deman Tak Renti Renti

Assalamualaikum..

Ya Ammpunn.. lamanya rasa weekand aku kali ni.. Mungkin sebab si Hadif demam.. soooo setiap detik rasa macam slowwww jer berlalu. Namun aku tetap bersyukur sebab takder jadi yang teruk teruk wolopun suhu badannya hampir 40 darjah.



Jadual minggu lepas sememangnya teramatlah padat. Bermula dengan Jumaat, mak sedara aku dari Kelantan singgah tido kat umah aku, diorang datang sebab nak attand majlis pertunangan anak buah diorang la, biasanya diorang akan singgah umah aku dulu... Dah la tersesat ... boleh masuk bandar Kajang plak maghrib magrib hari.. Kebetulan plak si Ajeed blom balik kerja lagi masa tu.. nak tak nak diorang redah jer la . Sabtu plak kazen aku bertunang, nanti ada entry khas pasal kisah ni(kemain grand lagi orang jaman sekarang bertunang), Ahad plak anak orang taman sebelah kawin (pun ader citer melucukan)..

Semalam aku terpaksa ambik cuti emergency. Bawak Hadif pegi Klinik. Macam biasala.. diorang bagi ubat jer. So sampai sekarang ni demam dia masih ON OFF lagi. Hari ni pun datang kerja tawakkal jer. Mintak mintak jangan jadi apa apa yang tak elok kat dia. Baru lepas tepon Taska tadi.. Katanya masih demam..tapi takder teruk sangat .. Alhamdulillah.

Satu lagi berita yang menggembirakan aku.. Kan hari tu aku cakap Hadif kena pegi klinik sebab berat dia tak naik kan?.. Dah masuk garisan kuning. Semalam untuk second appointment berat dia dah cecah garisan.. naik 0.04.. Walopon skit dah cukup melegakan hati aku. Mau tak lega , kalo semalam tak naik..bulan depan aku kena pi klinik lagi.. Kalo bulan depan tak naik jugak.. kena rujuk Pakar...

Masa bulan lepas Misi/ nurse kat situ ada bagi tips.. kalo nakkan berat badan anak naik..selalu bagi Planta.. Sooo dalam masa...sebulan tu.. buat bubur nasi pun guna planta, bagi roti pun sapu planta, goreng nasi pun guna planta.. Alhamdulillah... berhasil jugak.



Ekceli Hadif ni demam dekat seminggu dah.. siang OK.. bila time malam jer mesti merengek baekkkk punya... agaknya sejuk dalam kot... Biasala budak kalo demam..merengek doplohpat jam... Tapi si hadif ni agak baik sket .. merengek tu takder lebih lebih sangat time tido.. cuma aku jerla..kadang tu terkejut..tido pun tak lena.. kejap kejap nak check suhu badan dia... takut wey.. buat apa apa jadi tengah malam... nauzubillah..

Itu jerla citer hujung minggu saya yang lepas.. Nanti besok aku citer pasal kazen aku bertunang tu... Sempat lagi Lecturer ngorat student.. hehe (jangan marah)... akhirnya jadi tunang..

Tunggu...

1 comment:

pRincESs_N said...

40 darjah tinggi tu....get well soon hadif..