Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, January 26, 2011

Plan La Awal Awal

Lain kali kalo nak nipu..plan la awal awal...okkkk..AKU DAH PLAN.. TAPI TERLUPA....
 
Okkk.. dah settle satu bab...7 thn duk bagi sedekah kat bank. Lewat sket kena caj lebih. Akhirnya hari ni settle... geran dah dapat. Cumu release letter jer dia blom kasi. Nak tukar nama dalam masa terdekat ni tak boleh lagi la.

  

Org Bank : Saya dari X Bank. Nak buat confirmation...bla..bla...bla...Betul ke En Yazid ni suami Puan. Puan wakilkan dia utk buat settlement... bla.. bla..bla..

Aku : Yer.. betul...

Org Bank : Kalo camtu sila sahkan IC ni Puan.. bla..bla..bla... Faizal ni saper...

Aku : Adik ipar...

Org Bank : Ok thanks yer..

 

Masa org bank call aku tadi aku dgr satu mesej.. dah habis cakap...check mesej..

 

Kalau org bank call cakap faizal tu x husband awak...

 

Heran aku naper Ajeed suh aku cakap gitu... call dia ...tanya naper kena cakap gitu..

Rupanya masa nak beli keter hari tu aku cakap granto tu Faizal X husband aku..

Hari ni tetiba jadi adik ipar plak... Mesti org bank tu heran kan. Tapi nasib baik sumer dah settle.. tapi kalo dia banyak soal jawab.. naper dulu faizal tu awak cakap X husband awak masa nak beli keter...

 

OOOO...dulu dia memang Xhubby saya..sekarang dia sudah kawin dengan adik saya..

 

Logik jugak la kan....
 
Soooo pung pang pung pang dalam bank... bayaran yg perlu dijelaskan..RM750.. tetiba plak boleh jadi RM800. RM50 untuk others charge... Ginilah nasib kita kan. Berdepan dengan bank yang mesra cekik darah peminjam. Hujung hujung kita jugak yang kena. Apa boleh buat. Nak hutang kat mana lagi. Kan kalo hutang ngan along kena kerat jari plak.....
 
 

1 comment:

Alveera Cyg said...

ngeh3...silap percaturan la tu...tapi nasib baik leh cover baikkkk punya dehh...
acik anie jgn lupa follow my sista punya blog dehh...masikarfan.blogspot.com..sibukla die suh nana gtau suh acik anie follow..