Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, April 6, 2009

Tag dari Della...

Anie tak kisah...heheh.. tapi award tu dapat skali tak?...Sila baca kat bawa.. walopun kenkadang kita terleka dlm medidik anak kita tak semestinya kita takleh jadi Good Mom untuk mereka. Tanpa kita siapala mereka kan... Tagnya berbunyi begini...

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
Sebenarnya banyak benda yang aku tak puas hati dgn diri aku sendiri ... tapi aku nak ngaku 1 jer... aku cuba buat yg terbaik untuk Hafiy.. tapi di mata org lain masih ader yg tak puas hati.. bila aku cuba fikirkan hal ni aku jadi sedih...saper yg tak sayang anak sdiri kan.. susah-susah kita lahirkan dia takkan senang-senang kita nak abaikan dia.. 1 kisah yg aku menyesal sampai skrg bila aku tinggalkan Hafiy kat Taska pada hari Jumaat sedangkan hari tu aku tak kerja... dan yg paling tak brapa nak betul aku kuar ke Kajang dgn member aku yg lain.. pastu balik lewat plak tu.. janji nak balik awal.. sampai aku tak bawa baju spare & dypers utk Hafiy... bayangkan dari kul 10 sampai 4pm dia tak tukar pampers.. balik jer aku trus ambik kat taska..sampai merah punggungnya ader taik lagi kat punggung.. kadang2 aku pikir zalimnya taska tu.. naper dia takleh tolong tukarkan pamper.. guna la stock yg ader kat situ.. takkan takder spare... sejak dari kes tu aku cakap dgn diri aku sdiri aku takkan tinggalkan Hafiy kat taska.. if aku tak kerja sekalipun.. kecuali emergency... buktinya jumaat lepas aku cuti company shutdown aku bawak Hafiy skali kuar jenjalan ngan member aku.. dokongla ke hulu kehilir... sampai berbuah pinggang aku pun aku tak kisah.. hehe... (kisah Hafiy ikut geng Ibunya merendak akan kuar tak lama lagi..tungguuuuuu....)
...
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
  • Suker tgk rambut Hafiy yg kuntal kintil
  • Dia pandai bawak diri.. cth cam kalo dia nak tido kan..pandai jer dia cari bantal bucuk dia.. n trus lending kat toto... yg penti ader bantal, puting atau botol susu.. pastu toto.. takyah ko berpelu nak nyanyi cam-cam lagu......
  • Cepat tangkap.. skali jer ajar dia truus tahu..cth.. salam.. amin.. pandai dia capai tgn then cium.. sayang ibu.. trus dia tangkap pipi.. tapi hati2 silap2 dia gigit pipi kita tau.. suka sgt mengigit...
  • Kalau kami tgk TV pandai jer dia tiru gaya kita.. cth kalo kita bersandar kat sofa..then kita gelak2 tgk citer kat tv.. sama la..dia pun sibuk menyandar kat sofa.. gelak2 skali... sama mcm kita batuk.. kalo kita batuk dia pun tiru gaya kita batuk..kuat meniru betul si Hafiy...
  • Suker tgk cara dia makan.. semua dia ngapppp... ko suap aper pun.. kalo sudu kosong sekalipun ko bagi..dia main ngap. jer.. sebab kat dlm fikiran dia...makan..makan..makan...dan makan..makannn lagi..hehe
  • Kalo mandikan dia... pandai jer... "Fiy..gosok gigi.."...trus jer dia capai brus gigi..masuk dlm mulut... gonyok ker tak gigi tu len citer...
  • Kalu ibu sembahyang plak.. suker sgt dia duduk depan kita..tapi luar kawasan sejadah la... mengadap kita.. then dia sujud skali.. sujud dia tu lain mcm sket...ala-ala..yoga sket..
3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.So the next 5 moms will be ....
  • Dilla
  • Prema
  • Miza
  • Tinie
  • Suziey

Kalo uolls ader masa... jawab la yerk..

5 comments:

Shitsurei shimashita said...

hahahaha..time smayang tu tak leh tahan. yoga lagi tu :)

Cik Anie said...

suker sgt sujud cenggitu.. pelajaran pertama kan.. takperla.. sket lagi pandaila..

[-suziey-] said...

hohooh..ngetag lagi..huhu..pjgnye..akn ku edit nnti..ekeke:D

Cik Anie said...

hehe... skali skala kan...

DeLLa said...

bg A+ kat cik anie..hehe