Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, July 24, 2014

Borong Air

Assalamualaikum..

Sabtu minggu lepas Permanis ada buat jualan gudang. Tau ko idop Permanis tu company ape?.. kilang buat air twister tu dan air air gas lain yang seangkatan ngan dia. Nak raya ni kena beli stok lebih sket. Bukan apa, senang kerja kan takder la ambik masa lama nak hidang air kat tetamu. Tuang jer..campak batu..gituuuu..


Ekceli sebelum ni pun diorang ada buat jualan gudang. Tapi aku tak pernah pegi. Tahun ni kebetulan kawan aku nak pegi beli tapi tak tau tempat. So apa salahnya aku tunjukkan jalan plus beli a.k.a borong skali. Nak kata murah sangat tu takder la.. Tapi rasa macam tak berbaloi dengan minyak habis tu. Minyak keter habis tu satu hal.. queue dia kemain panjang. Dia bukan praktik cara serbu tau... ko masuk kilang- pak guard bagi list item- ko masuk quene..gitu...sampai turn ko..bagi list tadi and ada orang yang tolong masuk bonet. Ko turun keter sebab nak bayar jer. Gitu la kekdahnya.. habis kalo ko datang lambat.. memang habis setank la minyak ko.
 

Macam aku hari tu datang 9-30 gitu, kilang bukak pukul 10...Kawan aku plak boleh plak dia potong Q..selamba badak jer dia masuk. Bukan niat nak potong Q..tapi tak tahu kekdah menunggu dia sampai macam tu skali. Ingat kita sesajer tunggu guard bukan pagar...hahaha. Tapi elok gak dia potong Q..cepat la jugak kitorang dapat.



Nak kata murah sesangat tu idaklah..tapi kalo Twister Oren tu dapat la 2 henggit sebotol. Mirinda plak dalam 1.60. Murah jugak la erk.. Aku tak beli banyak, beli 2 dozen untuk 3 rumah. Dapat la 8 botol sorag. Time malas tahap cipan boleh la minum air ni. Buat orang berduyung duyung tak henti, elok ko kacau Sunquick jer. Jimat kan?

Ehh..nak makan apa hari ni erk. Aisbox kat umah semakin beransur hilang tu, malas la nak masuk stok baru. Lepas raya nun plak baru terisi. Ok la.. nak google resepi lak ni ihikk.. :)

Wassalam

5 comments:

aizamia3 said...

Kalau yang datang tak ramai oklah.. tapi kalau dah berduyun2 buat air sebalang besar senang.. tak payah nak refill banyak kali.. ;)

ietams said...

abis minyak kereta sbb nunggu queue lame eh..
bosan gak kan nunggu.. sistem mcm tu demi memborong air..

aCik Anie said...

Aiza..mmg pun..stok utk kita ok la..tetamu ramai jenuhh

aCik Anie said...

Aiza..mmg pun..stok utk kita ok la..tetamu ramai jenuhh

Anonymous said...

Eita..kena spare minyak penuh tangki la jawabnya