Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, October 18, 2012

Kena jugak Masuk KL

Assalamualaikum..

Malam tadi konfident level bawak keter naik setakuk lagi. Ekceli bawak keter tengah malam buta ku blom try lagi. Apa lagi nak redah masuk KL.

Malam tadi balik jer kerja terus terjah dapur.. Kejar masa wey..kul 9 aku nak ngadap MAstercep plak... Sudahnya mastercep ntah kemana...slot baru pasal honeymoon Johan ngan Ozlyn tu pun ntah ke mana... Malam tadi tengah kusyuk masak pucuk paku sayur lemak tetiba Ajeed call.

Motor rosak balik ni.. awak datang ambik saya berani tak....

Sudah.. mana aku berani wey.. dah la malam.. pastu keter mesti banyak sebab orang berpusu pusu masuk ke sarang...satu lagi..jalan nak ke tempat kerja dia tu aku tak brapa nak ingat. Tapi aku yakin.. jalan bukan faktor utama..sebab aku dah hafal celah mana nak kena masuk. Maka bercakap la sorang sorang...camner ni... jantung dah mula berdegup kencang...sebab sindrom ntah apa apa kembali menerjah. Ntah apa apa kan..? Maka bersuaralah anakanda hamba..

Macam ni bu..nanti jumpa yang macam Y tu ibu masuk sini.kiri..kiri..

Ok..Ibu paham.. Y tu aku mesti dia maksudkan tanda jalan yang bagitau ada simpan dari kiri kat depan kan...Bijakkk...Pastu aku tanya lagi. Ke kanan tu nak ke mana?

Rumah abang Aqil..

Pandailah ko.. Tetiba plak boleh jumpa jalan nak ke Selayang tu naper nak oiii..ni nak ke Salak Jaya Bang oiiii...Bukan Selayang.Takper ibu layankan ajer imaginasi abang tu. Tu tanda otak abang sedang bekerja keras untuk mententeramkan gelabah bewok ibu nih. Terima Kasih bang.

Pastu Ajeeed call lagi..

Nanti kul 9-30 awak kluar la...

Terus jam jam tu aku rasa macam nak terberak plak. Pedih hulu hati ;a. Semua bercampur.. Aku rasa ..aku ni ada penyakit sawan bawak keter kot. So nak tak nak aku kena lawan sakit sawan aku tu sumer. Kuar jer la..kan kalo tak ambik dia tak balik plak laki aku.

Jadi aku bawak la slow slow...duduk lane paling slow..bawak 60 70 jer.. lantak la korang nak potong..potong la..janji aku selamat. Dah la malam tadi hujan lebat gila. Akhirnya kul 10 aku sampai sana dengan selamat. Alhamdulillah..

So pagi ni..bangga kejap.. malam tadi dah berjaya naikkan takuk my level confident bawak keter..hehehe..

Pic mak and my adik yang penuh kontrebesi kat entry hari jadi tu aku dah tukarkan pun.. kesian my adik. sampai termimpi rupa muka dia pakai spec kaler kuning tu.hahaha.

Sekian Wassalam..



3 comments:

Ietams said...

syabas!
boleh la drive byk tempat lg lepas-lepas ni.
memang rasa bangga kan bile kita berjaya drive sendiri kat tpt2 yg tak pernah kita pergi sebelum ni

Reena Onn said...

Biasalah Cik Anie, awal-awal bawa kereta memang banyak nervousnya. Tapi kita pulak start belajar bawak kereta dari main game Daytona, jadi bila pergi ambil lesen, kemain nak press laju aje. Hahaha!

aCik Anie said...

IETA.. HEHEHE...ITULA..SEBAB KITA PUN MCM TAK PERCAYA KITA BOLEH BUAT..DAH CUBA BARU TAU,...

REENA..
TU MMG EXPERT TAHAP DEWA DAH TU