Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, May 4, 2011

Ngantuk.... Tolong!!!

Assalamualaikum..

Kenyang makan ngantuk la plak. Padahal idakla makan banyak sangat. Tapi nasib baikla kat sini takder pilihan. Sooooooo secara tak langsung dapatlah mengurangkan nafsu makan aku. Kalo la ader Food Court la kat kilang aku..naya weyyy... menggalakkan lagi penternakkan lemak tepu nih.

Bulan ni bulan yang paling bermakna dalam banyak banyak bulan kan.. satunya sebab bulan ni meraikan sumer wanita yang bergelar ibu, mama, mak, mummy, umi,. Paling bermakna bila askar sulung aku tu dah pandai nyanyi lagu ibu... Walaupon hujung hujung jer aku paham. Hehhee..tapi takpela..atlis dia faham lagu tu adalah lagu untuk menghargai pengorbanan dan kasih seorang ibu.

Satu lagu hepy sangat bulan ni company aku ader cuti shutdown... hahaha..aku hepyla..Management mungkin tak lena tidor kot. Dah line tak running... sales pun kurang maaaa.... So moh la kita ramai-ramai pakat sambung cuti. 17 kan Wesak Day, 16 company shutdown, campur sabtu ahad, jadilah 4 hari. Kalo rindu nak balik kampung jumpa bonda elok sangatla kita cuti jer 3 hari deret kat tengah-tengah tu. Jadilah seminggu cuti kita. Muahaha...

Tapi tak taula.. aku plan syok sendiri jer. Keputusan kat tangan bodygurd aku... Apapun kita enjooooyyyyy sempena dapat cuti shutdown walopon hakikatnya tolak annual leave....kijam ka?..

Ok la.. stop jer la kat sini dulu. Sajer jer tangan ni gatal nak menulis.. Tak elok panjang sangat. Ekceli nak hilang ngantuk jer...Tapi dah tepanjang meleret leret sudah.

Dahhh.....Sambung kerja balik....

3 comments:

aizamia3 said...

samalah ni.. kenyang + ngantuk nak buat keje pun rasa berat je nak bangun tinggalkan kerusi ni.. hikhikhik..

Sal Saari said...

la ni tgh pekena pelam cicah..huhu

cayob said...

hahah biasalah tu....

http://cayob.blogspot.com/