Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, March 4, 2010

SETUJU TAK?

Kredit dari email..uollss haruslah buat² paham kalu Cik Anie buat n3 yang diciplak dari email nih mmg Cik Anie tengah zerooooo idea.....ok jom kita check.

Setuju tak uolls dengan statement di bawah kununnya FB ni banyak keburukan dari kebaikan.. Sajer nak servey pandangan uolss plak..

1- Facebook boleh membuat kita mengabaikan anak, kalau yang ini suka sangat lah buat kaum ibu.



Nak kata terabai tu tak jugak.. tapi kalu stakat nangis.ekkk tu takkan aku terkam la... kecuali dah macam parah sgt like bila dia meniarap kan.. pastu takleh bangun.. berat dengan kepala... sampai terkeluar hingus.. kalo mcm ni aku trus cepat² angkat la...

2- Facebook membuat kita tidak ingin meninggalkan komputer kita.



Kalo yg ni memag.. kalo dah start berFB kat umah la..(allaa mcm la kat opih tak penah FB)..baju siap basuh tu leh pending lagi... "allaaa sat lagi la jemurnya"..lipatt kain pun sama..."besok² jerla lipatnya" sebab aper tau.. sebab malas nak tinggal lappy... or desktop.

3- Facebook membuat kita tidak peduli keadaan sekeliling kita.



Yang ni pun sama, bila dah start ber FB gerenti kita malas nak campur dengan aper saja yg mengganggu gugat ketenteraman kita.. like..ermm ...kat luar bunyi bising..ntah pakistan mana datang jual kapet nye..pada andaian kita la...." saperla memekak kat luar tu." tapi sebenarnya kita tak tau yg bunyi bising tu sebenarnya bunyi jiran kita tengah mengejar pencuri yang baru sat tadi cuba nak kopak pintu rumah kita....

4- Ketagihan Facebook boleh membuat tubuh kita kurus, karena lupa makan.



Sokong sesangat... kerana asyik duk search member lama² yg ntah kurun keberapa last jumpa dia sampai kita leka nak makan.. lupa nak makan takper lagi.. malas nak masak tu yg paling parah.. "takpe la ...jap lagi makan."... tak pun ko masak pagi jer utk makan pagi cum tengahari cum malam... masak nasi goreng plak
nasi goreng tu la ko kan hadap sampai ke malam.

5- Ketagihan Facebook juga boleh membuat kita jadi gemuk, kerana tak best bukak facebook tanpa ngunyah.



Kalo yg ni aku tak leh komen.. tapi akan datang tak tau la.. sebab skang ni aku still menten lagi.. tang perut tu takyah citer.. bila la dapat diselamatkan..pati halia dah nak habis sebotol...Kalo ber FB mesti mulut kita nak ngunyit jerkan.. rasa cam tak kena jer kalu mulut tak disumbat ngan jajan ke..kacang yg boleh menanbahkan jerawat ker..atau asam yg boleh menambahkan penyakit nyanyuk yg ader bersarang dalam diriku...

6- Ketagihan Facebook tidak mengenal usia, sampai baby pun ikut jadi Facebooker.



Yang ni aku sokong sesangat..sket lagi Hafiy dan Hadif plak yg jadi FACEBOOKER... mintak jaulah... asal buka lappy jer..sibuklah diorang nak mengetuk keyboard.. Si Hafiy la yang menyerlah skang ni.. nak² ko buke gambar yg ader muka dio... tersengih² sambil tangan exited giler bagi tau yg muka dia masuk TV (kunun bagi dia la..)

Ermmm aper lagi erkk.. uuolls ader nak tambah point dia tak?... kalo ader di alu-alukan... mana tau n3 ini boleh jadi sumber rujukan utk adik² kita ker... umppp..hampehhhh.

2 comments:

Ena said...

Betul juge tu.. tu yg ena x selalu ngadap FB.. tp ngadap blog pun lebih kurang jug alah keadaaannyer kan.. cume ena akan buke bile free sgt2 & dah x tau nak buat apa..or tengah tension ker kan!..
klu blog pulak dah siap wat kije ops baru buka..
kat umah pulak.. settlekan kijer umah dulu baru ngadap lah kan.. klu x sure memg jd cam akak tulis nie.. hu3x..tp x pernah lah terabai anak2.. dah start enjin nanges terus amik..tu bile kat umah susah sikit nak ngadap..
alamakkkk.. terlebeyyy sudah.. soriiii!!

Cik Anie said...

hehhe..takpe dialu-alukan..
mmg pun... pikir 10x nak onlike kat umah..kecuali urgen nak ngisi borang aper2 kalo tak kim salam jer la