Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, March 17, 2010

LAIN YG DITUNGGU LAIN PLAK YG DATANG

Aku sebenarnya tak sabar nak buka blog pagi ni sebab nak share denga uolls pasal kisah semalam.

Kononnya berani sangat nak letak memo umah org tu... last² malam tadi tgh leka duk ngopek ikan bilis nak buat cengkodok bilis ader org bagi salam. Yg aku klakarnya elok jer adik aku bukak pintu org tu sampai kat depan umah.. yg aku peliknya dia menonong lari nyorok dalam bilik..padahal org tu dah tgk muka ko..nampak sangatlah org bersalah. Terpaksa lah aku menjawab dengan org tu..

Assalamualaikumm...
Waalaikumussalam

Akak ada letak memo kat pintu umah saya?
aa..aaa... naper.. ader nampak sesaper yg ambik baju tu ke?

Takder plak.... kitorang baru jer pindah sini.. malam tadi pun datang 2 org budak lagi...
oooooo...kamu masing² tak kenal la...akak bukan nak nuduh,... bukan umah korang jer akak letak memo tu..umah depan ni..umah sebelah sini pun akak letak gak...

Saya takder ambik kak...
Takperla kalo bukan kamu yg ambik...tapi kalo ader nampak tu sila la pulang balik kat sini..
Ermm yer la.. k la.. balik dulu...

Sebenarnya panjang gak kami berboraknya... malas nak citer.. byk sgt.. sampai terbengkalailah kerjaku nak masak cengkodok bilis...

Org yang bertanggung jawab menghantar memonya siap pasang telinga kat dalam bilik....
nak kuar takut... oooooo..hantar memo tu berani pulak ko erkk?....

Nasib baik kakak mu ini pandai menjawab... walhal umah dia jer yg ditaruk memo..aku cakap umah depan..umah sebelah aku taruk.. tak nak sangat nampak kita syak dia kan....cover bebbbb...

4 comments:

nalhuda said...

hahah..lawak ler adik mu ni long..

Cik Anie said...

berani..tak tahanya org tu dtg nyorok plak...

Ena said...

keh keh keh..

kelakar lah pulok...
x pepasal org len buat org ken kene menjawab yeh!

Cik Anie said...

hehe..itula pasal..
ena.. naper akak tak leh buka blog ena... kuar sekerat jer..