Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, July 6, 2009

Nyanyuk Peringkat Jingga..

Lately ni penyakit nyanyuk aku makin menjadi-jadi. Makin aku nak elak..makin datang plak. Uolss bayangkan dam 2 bulan kebelakangan ni..kes nyanyuk aku bermula ngan tertinggal bantal busuk Hafiy.. nasib baik balik hari jer (balik umah FIL). Sampai ke sudah Hafiy tak tido..Sebelum² tu takyah citer la..3-4 kali tetinggal kunci dalam umah. Aku pun penah citer kat blog ni pasal aku tertingal kunci kat dalam umah. Terpaksala aku melencong umah member yg satu flat ngan aku sementara tunggu Ajeed balik lepas magrib.

Ok sambung bab tinggal bantal busuk Hafiy. Kali ke2 tetinggal lagi.. kali ni parah sket sebab kena bermalam kat umah FIL aku.. terpaksa la aku kelirukan Hafiy dengan bantal tiruan yg warna sampulnya hampir sama ngan bantal dia... tapi tak jalan wehhh... dia boleh tolak bantal tu jauh-jauh.. walaupunnnnn aku padam lampu taknak kasi dia cam bantal tu bukan bantal dia. Kesian dia lebih kurang dlm kul 1:30 pagi baru boleh tertiddooo.. mungkin tak tahan sgt tu.. Bila dia tak sedar kan..boleh plak dia peluk bantal tiruan tu.. hehe...

Habis kes ni kes nyanyuk lain plak yg muncul. Kali ni very the bahaya sket.. nak balik kajang boleh plak aku teringgal beg tangan aku yg "sarat" dengan barang berharga. Berharga tu takde la sgt.. mcm IC, duit, kad klinik Hafiy..besok ni ader appoinment ngan doctor. Adooiyaiii... pastu yg lagi bahaya.. barang kemas pun ader dlm tuuuu... lagi la parah... berbakul-bakul Ajeed bagi ceramah kat aku...nasib baik Along a.k.a akak Ajeed yg sulung yg tinggal kat kg Pandan lom balik. Dia plak dgn sukarelanya nak hantar kat tempat kerja Ajeed. Alhamdulillah...

Andddd.... yg paling latest.. semalam..kunci plak. Dah punggah brg sumer naik atas.. carik kunci...hahhh sudah..kunci takder... Ajeed turun cari dlm keter.. takder gak... dah jenuh selongkar 1 keter tak jumpa.. kunci lama jumpa la... tapi takder kaitan dgn yg baru..hehe.. aku cakap ngan Ajeed

" Wak..ader 1 cara jer... awak buka tingkap yg dekat jemur kain.. kunci tinkap tu aderr... tapi kena cari kayu buat titi.... "

" itu... awak nak suruh saya mati cepat "...hehe.. umah kami tingkat 1 sooo agak gayat gak la... idea giler kan....

lebih kurang dalam 15 minit kami kat luar umah Ajeed call mak dia ..tya kot ader tinggal sana tak....mak dia check dulu..tunggu dlm debar plak..... tiba-tiba nyanyuk aku pulih..setelah dipaksa untuk fokus.. manaa aku letak kunci tu sebab aku yg last kuar umah....aku bersuara..

" cuba awak check kat belakang dlm poket sit depan..."...

Ajeed turun balik menuju kereta.. aku nih..berdebar² tunggu... dengan barang depan pintu umah takyah citer..bertimbun-timbun..dgn beg baju, masak lemak ikan sembilang, lauk Hafiy, ikan luhu, pisang, kuih, tembikai...(inilah salah 1 faktor Ajeed nak cari umah bawah.. senang... masuk bonet jer.. buka,,trus boleh punggah barang)... lama tunggu .. Ajeed pun naik...

"Camner awak ader".... (aku tgk kat tangan dia ada kunci tu)...
"Awak tahu jumpa kat mana?... kat bawahhhhhhhh skali...kena seluk "

Betul la tempat yg aku cakap tu... haiiii.. nasib baik.. Ajeed dah nak patah balik umah mak dia .. kalo dia patah balik maknanya 2 jam aku kena tunggu.....nasib kami baik kali ni... alhamdulillah..


Pssst: Kunci aku ader.. tapi aku tak bawak beg tangan kot lupa..hya bwk purse jer..takkan aku nak isi kunci dlm purse..kembung nanti purse aku...

Moral : Kurangkan makan kepala ikan..hehe.. & hapuskan semut sebelum terlambat




7 comments:

Na Shari said...

Bahaya jugak ye kak...Takpe la..asalkan akak tak lupa kat Hafiy dgn Abg Ajeed udah le... :)

[-suziey-] said...

tu bkn nyanyuk..tu pelupa..hehe..besela..time pkenen dia ade fasa2 dia..hehe

Cik Anie said...

Na- 2 org ni mmg takleh lupa.. kalo lupa gak kena lempang muka sdiri la..

suziey- 5x2 10 la tuh...otak byk pikir

Ahliahnizam said...

Salam ....

Kita serupa ... kita serupa, hikss ;D

Cik Anie said...

hehe..ader geng gak rupanya

Anonymous said...

BAHAYA NIE KAK ANIE....HARAP KAK ANIE CEPAT PULIH.....JGN PULA LUPA TERTINGGAL HAFIY KAT MANA2.....HEHE
KAVY

Cik Anie said...

hafiy takkan tinggal nyer.. hehe