Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, July 17, 2009

ASAM PEDAS SEGERA.

Saper yg tak reti nak masak asam pedas tu elok la beli yg segera.. yg dah siap sumer rempah ratusnya.. minyak pun dah ada skali…siap dgn daun kesum lagi.. takyah sibuk nak beli tu summer…. cuma tambah air asam jawa jer…cara nak masak tu pun dia siap tulis.

Aku pun baru cuba hari tu… sedapppp Ajeed kata..katanya member dia yg jual.. tapi aku tak suker sebab dia taruk halba… aku plak takleh bau kalo asam pedas taruk mende alah ni…kalo org belah melaka , johor , N9 memang kena ngan taste diorang kot..

Tapi apa yg penting cepat…. Serba serbi dah ade.. tak yah susah nak carik batu lesung lagi… tumis jer…. dah masak rempah ratus tu tambah air asam....dah cukup menggelegak. masuk ikan & tambah garam atau tu Aji skit… done…. Ready to eat… hehe..

1 plastik ni bolehla 3-4 kali buat..kalo weolls la. Kalau family besar sket... 1-2 kali masak dah cukup kot..

Psstt: Ader saper-saper nak cuber tak.. poser pun dah nak dekat ni…. Elok bebenor la…

8 comments:

pelangikota said...

Bole gak nak cuba2 ... yg penting ... MUDAH & CEPAT ... hehhee

Cik Anie said...

itu yg penting... letih wooo balik kerja nak masak.. pikir 10 x kalo tak masak kang nak makan apa

ArPeGGiOS said...

bagus tuk orang yang tak pandai masak cam aku nih..

jenama tu tak pernah nampak pun kat sini....

Cik Anie said...

elok la tu.. yg ni lom masuk pasaran lagi.. produk baru kot...
harga pun takder letak lagi.. mmbr ajeed suh weolls try..sedap ker tak

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yg penting nampak menarik dan mesti sedap nih....hehe

ViLdA FiDa said...

adehh..xpenah tgk pun kt pasaraya...nak gak rase...

p/s: xceli student2 bagus guna produk ni..fast n furious..hakhakhak..

Anonymous said...

brand apa Princess ?? adabi ke ??

aCik Anie said...

firstly nak gelak jap...kahkahkahkah..princess yo...
cik anoymous..
bukan adabi.. ni yang IKS punya..member dia dari johor kalo tak silap..ntah la pasaran KL ada ke idok..yg pasti Johor ada la kot...