Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, April 20, 2012

Lapar..

Assalamualaikum..

Tetiba teringat nak makan paha ayam kat kedai Pakcik Kenny... dan tetiba jugak teringat tagline diorang..

Kenny Rogers Roaster
Rai kan..saat indah bersama......



Ekceli pic ni dah lama terperap kat folder.. godek punya godek pic kat dalam folder... maka jumpalah dengan ayam panggang.

'sedapnya ayam panggang.. ..."

Dan ketika masa dan saat itula khayalanku berpindah pada hidangan Kenny-Quarter-Meal
Ini rupa yang di google...



Dan rupa sebenar adalah ini.



Percayalah padaku.. kalo nak makan sila pilih yang original... baru betul betul dapat feel makan ayam panggang. Satu lagi.. sila jangan terpedaya dengan ilustrasi dalam katalog ke pic yang digoogle ker... hakikatnya inilah rupanya yang sebenar. Tapi takpe sebab kita nak makan bukan nak tengok kan.Yang penting kat sini sedap. keywordnya "SEDAP"..... rupa buruk takper.. janji sedap....

 
Ajeed punya pilihan tak sedap.... apa nama dia erk... aku lupa..yang aku ingat ada smoke smoke... Asap tu kot yang buat rasa dia tak berapa nak sedap.
 

 
My anak bujang.... ini budak UNEXPECTED punya orang...
Sushah nak dijangka sumer tindakan dia.. Betulla orang cakap...anak ke2 lain macam sket.
semalam selamba badak jer dia bagi arahan kat aku..
 
ibu .. lap ni..sini..
mana?
ontok..... (bontot)
 
dia pusing depan plak...
 
sini.....
mana?
Onet.... (konet)
 
Bertuahhhh punya anak.. nasib baik la ko nampak sweet wolopun tengah membuli mak ngko. ......sweeetttttttttttt jer kan bilaa budak ni transform jadi orang tua. nak nak masa dia bagi arahan yang penuh dengan kepelatan tapi dalam muka serius giler. Boleh imagine tak?
 
Eh sambung balik bab makan tadi.... sumer pic kat atas tu tahun lepas punya cerita. Bulan November 2011. Masa tu bufday gegel yang ke ...................erkkkk 18..... :) hehehe..
 
Apapun thanks sudi layan citer hamba...hepy wiken uolls....
 
Wassalam..

No comments: