Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, March 2, 2010

WEEKEND

Cuti 4 hari lepas..ermmmmm... mimpilah kalo nak dapat feel yg betul-betul aku dapat bercuti. Kalau dapat nak baring kejap pun... satu rahmat bagi aku.. tapi takper..inilah yg dinamakan pengorbanan..

Jumaat- 26 Feb 2010
Pepagi bangun.. lepas siapkan sumer rutin harian terus masuk bersilat kat dapur... kununnn buat nasik ayamm... jemput si pengantin baru dan lama datang umah. Agak-agak mana 1 pengantin baru?



Pengantin barunya of coz la kat bawah ni.. tgk pic dah tau kan....



Sabtu-27 Feb 2010
Paginya kul 8-30 attand kursus amali untuk keter. Nasib baik dapat penceramak yg lawak giler.. so takder la ngantuk...kul 3-30 baru habis..besoknya baru aku igt.... 27 Feb 2010 makan nasi minyak umah Abg Is.. boleh lupa.. mmg nyanyuk tahap jingga. Kalo Abh Is baca la n3 ni..sorry banyak-banyak ..mmg siyes...LUPA...

Malam plak trus gerak balik umah MIL. Minggu ni tak dapat nak jumpa ipar duai sumer.. sebab masing-masing ader komitmen.. sooo kami sefamily jer yg balik. Petang sebelum tu Abg ipar yg tinggal kat Seksyen 7 yg bali.. tapi depa tak penah tido ..balik hari jer... maklumla dekatkan...

Ahad-28 Feb 2010
Meniti hari-hari yang panas membara kat umah MIL. Ya allahhh... panas betul kat sana.. tak tahu nak lari kat mana.. situ panas..sini panas... Biasala umah kat tepi laut.... adoiiiii.... kesian dengan budak 2 org tu la... si abang takper lagi...adik tuuuu..... Kat Kajang pun panas gak..tapi tak sepanas Klang... sana ko pasang kipas 10 pun belum tentu sejuk lagi tau... Bapak punya panas....

Malamnya tu baru aku gerak balik Kajang.. Malam sejuk sket...Dah plan dah ...sengaja nak balik malam sebab nak singgah kat I-City jap.. singgah ambik gambor jer la... Kalo balik siang takleh nyinggah sana. Banyak lagi sebenarnya gambar kat sini tak lalu nak upload byk². Ini jer la..



Pintu masuk... Jem giler... kalo tahu jem gini malas nak singgah.. tapi dah alang² masuk perangkap..teruskan jer la.


Teruja dgn lampu yg bermacam warna dan pattern ni.... Aku tgk Hadif meloponggggg... pastu tersengih sorang sorang.. seronok kot dia tgk..hehe




Yg paling teruja nya Cek Su Hadif la.. Kejap situ nak bergambar,.... ehh tukar lokasi plak... situ cantik plak.... ehhh... jap... warna sana lagi lawa la...
Hafiy macam biasala.. menyimpan rasa keterujaannya di dalam hati..



Itu saja utk tatapan uolss....berpinar-pinar...
Dalam kul 10 baru sampai umah.... sengaja balik cepat sebab nak tgk MERLIN.....

Isnin-1 March 2010
Appoinment klinik SR. Ramai giler manusia...yg pagi bersambung ke petang... Aku pi ngan Cik Su Hadif.. Ajeed cirit birit... Hafiy pun ikut skali.. Ya ampunnn... Panas... sesak...bising.. sumer menjadi 1....
Pegi timbang Hadif jer.. cucuk bulan depan masa 3 bulan 5.6.. semalam timbang 4 bulan 6.2....wowww..byk gak tu...syabas dikkk.....

Balik klinik hantar Hadif sebab dia tido.. trus gerak pi seksyen 7 pekena cendol sama rojak....... legeee....sejukk......

2 comments:

ita cutevirus said...

cik anie,

cendol & rojak yang dekat ngan skola tu ek??? huhuhuhu..

sedap... nyaman... makan plak time musim panas... memang best!!!...

ita ade gak singgah situ kalo gi umah kazen hubby kat sec 7 tu.. kalo tak, tak tau...

Cik Anie said...

yer la la ita.. situ ler.. hirup musom panas ni...sorga rasanya...