Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, March 29, 2010

KOMEN EN. SOMI

Dimulakan dengan.....


Istri: Wakk..cantik tak gambar saya ambik kat Putrajaya tu..
Somi: Cantikk.. tapi gigi awak kuning....
Istri: Takper..nanti kalo ader duit saya nak putihkan gigi saya la...
Somi: Guna arang pun boleh...

Hampessssss



'

'

'

'

Salam utk semua readers.. monday yang penuh dengan kejutan. Aduss.. tak daya nak mikirkan masalah negara ni.. rasa macam nak migrin jap. Utk lupakan semua citer² yang tak sedap di dgr ni elok aku citer pasal weekand kami yang lepas.



Semalam kami berjimba kat Taman Tasik Putrajaya.
2 org askar ni aku angkut sekali. Ajak Ajeed tak nak..katanya nak rehat.. igt nak tinggalkan Hadif kat dia.. emm...haremmmm... takkan mau nyer... bawak jer la..Tapi dia takder banyak ragam... baring jer dalam stroller..


Hafiy pun..alhamdulillah..sebaik ummat. Takder nak banyak songeh... elok jer.. org suh posing dia posing. Tgk muka dah tau.. muka terpaksa... " sah la..ibu aku mmg gilo bergambor"...



Dan si kecik macam biasa..dah dalam stroller..kerjanya isap jari.... apa nak buat... senyum pun taknak..sebab awal² lagi dia dah bagi sign nak tidooo.....tapi syabas dik..adik dah bagi kerjasama yg baik.. lenkali ibu mesti bawak adik pegi mana-mana...opppsss abang skali... babah?...tinggalkan ajeeee yer.....


Agak-agak matahari dah nak ilang..baru weolls tergerak hati nak balik.. dah siap bergosip .. citer pasal lemas kat kolam sumer. Ana la citer pengalaman dia hampir lemas masa dia gi holiday kat Hanoi haritu, konon mat salleh yg selamatkan dia.. yang kelakarnya..part yang dia terpeluk didada bidang mat salleh yg selamatkan dia tuuuu...auuuuuu.....ala-ala movie gitu..
Biasala..time reramai ni la nak bergossip ... best tau... nak-nak tepi tasik sambil hirup udara segar... kan pas satu-satu citer kuar.....sedar-sedar... opsssss termengumpat sudah. Ampunnnn....(nampak sgt Cik Anie kaki gossip)


Okieyla next time tempat lain plak... Kerul, Kak Chikk...cepat pikir lokasi seterusnya.. minggu depan takleh... kena lapor diri umah MIL...sepatutnya semalam balik sana...alasan nak kuar meronggeng diterima .. kalo minggu depan aku beralasan lagi.. mmg tak ader logika la kan?

Nak tgk lebih byk gambar . KLIK HERE tak koser naik taip panjang²... nak mikir masalah negara jap....

2 comments:

ita cutevirus said...

bestnyer la acik anie ni bergebang² bersama kawan... cam ita ni takde peluang...
kalo da kate nak lapor diri kat umah MIL, no reason utk tolak... kene jugek pegi...

Cik Anie said...

hehehe...bagusla..ader ciri isteri solehah & menantu contoh tu..