Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, October 8, 2009

Pasal Kancil Haritu

Saper yang pernah baca blog ni mungkin igt lagi pasal aku cari keter kancil untuk ayah aku hari tu... Sebelum puasa seminggu adik aku bawak keter tu balik. Nasib baik jumpa yg ok.. ambik masa jugakla nak cari yg ok... alhamdulillah..sumer dah settle.. selagi tak settle...selagi tu la aku tgk Ajeed tak duduk diam...





Asalnya dapat RM5300.... tahun 199 puluh barapa ntah... plate WEP xxxx .. lama gak kan?.. kenala dgn regenya..tapi setelah di make up, repair..tukar gearbox dari manual ke auto.. cat sumer baru.. mahal plak tu cat tu.. siap ader lip lap berlian lagi hehe.... jadinya total habis RM8700..tu termasuk tukar nama.. renew road tax insuranse skali...dah jadi mcm keter baru plak...bawak pun sedap jer

Balik raya hari tu Ajeed try bawak... sedap plak... siap pesan ngan adik aku lagi. pagi-pagi sebelum jalan mesti check air... balik hari tu Ajeed pun ajarla adik aku macam mana check minyak hitam... pastu Ajeed tanya :


Ajeed : Adik check kotak air mana?...
Adik: Ni.. (sambil tunjuk tangki air untuk wiper.)

soooo selama ni pagi-pagi dia check air untuk wiper.... hehe....bijak sungguh adikku...
bila check meter.. dah 3000km jalan.. punyala jauh perjalanan diorang kat kampung tu...
Senang hati ku.. kalo ader hal malam buta.. takderla sibuk nak nyusahkan org...

3 comments:

UmiDAnisH said...

alhamdulillah...dapat juga akhirnya..

[-suziey-] said...

hahahahaa..lawaknya,,nape cek air wiper..ekkeke:p erkk kita pn xpnh cek:p

Cik Anie said...

Cik Anie to Umi Danish..
Itula.. lega rasa bila dah hantar balik sana

Cik Anie to Suziey..
Org baru pakai keter.. biasala... hehe.. lawak gak....