Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, March 19, 2009

Tag dari Jivebumz....

Tak sangka plak aku di tag oleh Jivebumz.(panggil Ila jer la erk)........ takpe .. skrg memangggg free giler babas... so leh la nak membebel kat sini... itu pun kalo ader org yg sudi nak baca......

5 TABIAT BURUK DI ZAMAN PERSEKOLAHAN
  • Zaman skolah erk... masa dulu suka tido dlm kelas gak..(tido sambil letak buku atas kepala..walopon meja alu betul-betul depan meja guru. Ape aku heran... tapi yg aku heran cikgu tu mmg tak kisah aku tido .. tu sebab masa subjek dia jer aku tido.. subjek lain tak.. kalo tak silap Sejarah Islam Ting 6- tahun 2006- tapi aku bersyukur sebab aku dpt prinsipal dalam sejarah islam.... (mungkin cikgu tu doa kot..."Ya Allah Kau bukakanlah pintu hati anak muridku untuk terima segala ilmu yg aku berikan ni Ya Allah"..agaknya lah)
  • Baca buku teks tapi kat dalam aku letak novell......
  • Suka berangan masa dlm kelas.... org yg slalu muncul dlm angan ku Alex Yoong.. Foo Kok Keong... Max Biaggi....ntah giler benar tgk pakwe hensem ni dulu..... siap ader buku scrap lagik...
  • Aku duk asrama.. kalo time study mmg liat giler... slalu masuk lewat study...kadang2 ponteng pun ader... pastu masa study tu bukan aku baca buku pun...sembang ..ntah aper-aper lagi benda yg takder pekdah aku buat.. pada anakku Hafiy..jgn tiru perangai malas ibumu ini...
  • Masa kat asrama gak aku suker benar ponteng solat berjemaah.. aku ingat lagi ustaz masa tu nama dia ustaz jailani... siap pergi check dlm dorm lagi kuat kemain dia ketuk pintuuu... " Woi .. jemaah..jemaah...." ingat plak kat dia....masa tu bukan main lagi lintang pukang dibuatnya.. aper lagi nyorok dlm almari... nasib baik dia tak buka almari satu-satu. Skrg pun dia masih ader lagi kat situ..
3 SUBJEK KEGEMARAN ANDA... KENAPA??
  • Sejarah Melayu.. ntah ..suker sgt nak tahu pasal kisah-kisah lama yg dah jadi sejarah
  • Sastera- Cikgu tu merangkap cikgu kelass aku lucu sgt.. aku suker tgk cara dia ngajor... very the detailsss uuuuu........
  • Pendidikan Islam.. Ntah la..sebab Ustaz tu kot... dia baik ngan aku dan kuarga aku.. kalo musim doyan slalu bawak utk dia... sebab tu dia baik ngan aku.. sampai datang umah nak makan doyan

3 SUBJEK YANG ANDA TIDAK SUKA... KENAPA??
  • Of coz math jugak.. cikgu tu fokus kat budak otak math jer.. pastu 1 lagi suker sgt suh kita buat kat papan hitam... tu yg paling aku tak suker....sampai cikgu math aku bagi pilihan ..saper nak blajar boleh masuk class dia..saper tak nak boleh pegi perpustakaan..
  • Bahasa Inggeris - aku mmg lidah mlayu.. takleh nak spekeng.. kalo nulis karangan dlm BI pu mau cikgu tu gelak sorang-sorang sambil guling-guling hentak kaki kat lantai...
  • Geografi.. - Ntah mmg aku tak minat nak kaji geografi bumi ni...hehe

APA YANG MENARIK PADA KAMU...?

Kalo bab ni takleh tya aku .. kena tya huby aku.. gerenti tip top punya jawapan...tapi aku describe ni ikut
  • Aku pandai masak kot..
  • Pemaaf- agaknyala... tgk situasi gak
  • Mungkin aku sorang yg kelakar.... sebab aku tak suka situasi yg terlalu skema nih..

KAMU PALING SUKA...?
  • Beli belah baju & toys & buku Hafiy
  • Masak makanan kegemaran aku & Huby aku....
  • Blogging- aku bakal jadi blogger tegar nih

ANDA TIDAK BOLEH HIDUP TANPA..
  • Hafiy dan Huby aku
  • Mak ayah aku
  • Adik badik aku.....
  • Petunjuk dari Allah S.W.T

SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR SIAPA YANG ANDA HUBUNGI..?
  • Takder saper... skali skali atau sminggu skali aku cal mak aku (sebelum tido la) atau mesej adik-adik aku....
Aku sebenar malas nak tag sesapa.. tapi aku ader berkenan ngan list kat bawah ni.. biar dia jawab erk....
  • Kak Sal
  • Prema
  • Kak Dilla

Sila jawab erkk... anda di tag.. copy jer dari blogku & paste kan jer...

4 comments:

arpeggios said...

selamat aku kali nih. Cik anie suka tag aku tau...tapi sebenarnya aku pung suka kena tag...hhheheh

Cik Anie said...

hehe..hutang tag lepas lom settle lagi nih///?..bila freee?

arpeggios said...

tu kena bersantai-santai fikiran tenang baru buat heheheh

Cik Anie said...

tak kisah la miza.. ada masa boleh dibuat k... dah takder idea nak n3 sgt baru boleh layan tag ni hehe