Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, March 4, 2009

Tabiat Makan Hafiy

Makin besar makin comeyyy jer perangai Hafiy. Terbaru, kalo makaan.. 2-3 suap pertama okkk cantikk..elok jer duk mengadap muka kita.. sambil tangan dia pegang paha kita..(tandanya sedap tahap tertinggi la tuh).. tapi semenjak 2 menjak ni.. makan 2-3 suap... dia sibuk nak pegang sudu kalo tak bagi..melalak-lalak la... adoiiiyaii.. suara 1 flat leh dgr.. terpaksa aku layankan jer..

Nampak sedap jer kan nasik Hafiy.. bukan takat Hafiy yg suka mak ayah dia pun suker tauuu....

Tersengih sampai telinga sebab ibu bagi dia pegang sudu.. layan aper yg dia nak buat..timpah nasik pun ibu tak kisah.....

Agaknya apa yg dia pikir erk..? kusyuk bebenorrrr....

Sampai 1 tahap bila ibu dah tak mo layan.. ni lah jadinya......
Hafiy.. Hafiy.... (Hafiy takleh gini.. sket lagi Hafiy dah nak jadi abang long.. ekekekeke..... :P)

11 comments:

fahmi latiff said...

heheh tahniah.. hafiy nak dpt abg long... :)

Na Shari said...

Hafiy nak jadi abang long? Wah...tahniah!harap2 kali ni girl pulak...

arpeggios said...

budak bijak memang macam tu.. semua dia nak cuba buat sendiri

Cik Anie said...

fahmi- erm..insya allah kalo ader rezeki..

Na- hehe..harap pun dpt gurl la.. sepasang ok la..rilex dulu jap..

Cik Anie said...

miza- yer la kena layankan jer.. kalo sekat kan terbantut plak

ross said...

cik anie..mmg gitu ler perangai bdk2 ni bila smpai satu tahap suma nk wat sendiri..khairin pon camtu..so time kita mkn..,bg gak satu set pgan,letak mknan skit..dia nk mkn time kita makan..sambil2 bleh la suap dia..

mmg xpuas la kita nk mkn..sbb kena suap dia skali sambil tu...

Shitsurei shimashita said...

ala comelnya dia mo cuap sendiri, tp kenapa mama buli dia? hehehehehe..

Cik Anie said...

ross- kasi can kat dia la lagi byk kerja kita nak mengemas

Cik Anie said...

adik naga..- buli sayang namanya tu

[-suziey-] said...

ala siannya hafiey...xpela..kasi can la hafiey bermanja2 ..smntara dia masih d only 1:p

Cik Anie said...

a.aa.. hujung thn ni takder can laaa.. adik dia plak ambik alih..hehe