Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, March 23, 2009

Sebagai membalas jasa..

Takder la balas jasa.. org kata org berbudi... kita berbahasa.. yer tak? Aku jemputla Si Anis datang umah.. sebab hari tu aku ader pi umah dia sementara aku tunggu my huby balik.. dia siap offer makan nasi lagi..lauk nya asam pedas ikan patin.. sedapppp...jer bunyinya.. aku kata.."Takyah la susah,,susah.. " tapi dlm hati...errmmmm sedapnya nyumm..nyum... Tapi aku takder la makan... huby aku sampai trussss kitorang ke kedai BERLAUK.. tapau nasi.. lapor...

Besoknya Anis datang rumah.. takder aper aku nak jamu kat dia..aku beli goreng pisang kat Pakcik Gatal tu & makan colek limau bali & air teh oooooo sajaaaa.....ermmmm sodapnya colek tu.......

Pisang Goreng Pakcik Gatal ni mmg sedap.. tapi huby aku cukup tak suka .. katanya aku dah kena mandrammmm ngan pakcik ni.. sebab katanya "bukan sedap sgt .. awak tu yg dah kena manddrammm ngan dia.. sampai hati kan?...."

Limau bali ni plak adik aku yg bawak dari kg masa dia dtg hari tu... didatangkan khas dari klantan untuk aku... Mak aku ni mmg cukup paham aku suka mender-mender gini... ermm...TQ

4 comments:

[-suziey-] said...

dari cara ckp ur hubby mcm ade nada jeles..ekekek:p

Cik Anie said...

suziey.. dia bukan jeles tau.. tapi dia mls nak pi beli.. sebab kalo boleh tiap2 hari saya nak makan.. tu sebab dia ckp kena mandremmmm...hehe

Shitsurei shimashita said...

kalo dia kata gitu, mgkn dia da tempat yg dia suka kot beli kuih. xpun dia da krisis skit dgn pakcik tu...lelaki kalo tak suka da jer alasan yer.eh! eh! saya pun lelaki tp x cerewwt sgt. cewah up diri.

Cik Anie said...

betul tu.. dia tak suker ngan pakcik tu sebab pakcik very the vangga sgt goreng pisang dia laku habis... eksen plak.. kata org lain buat tak sedap...