Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, March 20, 2009

Kisah Seorang sahabat..

Aku baru jer balik dari surau tadi. Sembang kejap ngan sorang akak ni... namanya Kak Ina..hehe.. kiranya dia ni pangkat akak aku la.. sebab dia jau lebih tua dari aku. Tapi aku bukan nak citer pasal umur dia.. Aku cuma nak bercerita cara lawak dia ngelat bila kena tahan ngan polis.. hehe...

Kisah 1..

Kena tahan ngan polis pasal tak pakai tali keledar
Alasan yg dia bagi...

Polis: Ni kenapa tak pakai tali keledar ni...
Kak Ina: Saya baru balik dari klinik cik..
Polis: Kenapa
Kak Ina: Saya mengandung la cik...
Polis: Jalan...jalan...

Padahal Kak Ina takder mengandung pun.. mungkin perut dia sedikit naik kot..hehe

Kisah 2..
Kena tahan ngan polis pasal tak tampal road tax & tak pakai tali keledar. Dgn member.. siap waning member jgn gelak.. member sorang tu siap pandang muka ke arah lain sebab nak tahan gelak. Member dia tu pakai.. dia jer tak..
Alasan yg dia bagi...

Polis: Ni kenapa tak pakai tali ni....road tax pun dah mati semalam ni..
Kak Ina: oh yer ke cik... road tax ader ni cuma tak tampal jer...kepala saya serabut la.. suami saya baru meninggal semalam.. mungkin dia lupa nak cakap dia dah byr road tax kot...
Polis: Ohh.. suami kamu baru meninggal la yer... jalan..jalan..


Kisah 3..

Kena tahan sebab anak buah dia yg takder lesen yg bawak keter ..dia kat belakang...

Alasan yg dia bagi...

Polis: Tunjuk lesen

Anak buah Kak ina: takder lesen
Kak ina: Kesian Cik budak ni dari Bersamamu TV3 tuuuu
Polis: (tunjuk isyarat tangan suh jalann................)

Kisah 4..

Kena tahan sebab bawak motor tapi takder lesen motor..pastu road tax motor plak tinggal dlm keter. Keter tu plak anak buah dia bawak balik Kelantan..

Kali ini dia kena saman atas 2 kesalahan. Semua rm300. Setelah dibuat rayuan hanya rm70 shj yg kak ina kena byr...

Moral of the story : Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga ...hehe....

5 comments:

JASA said...

ni citer sy plak...kat kg saya..ada sorang makcik bawak motor...motornya xyah cakap..tinggal tayar ngan enjin jer..punyala buruk...tiba2 dia terserempak ngan road block(polis)..dia gelabah, brek motor guna kaki tahan kat jalan jer..mungkin brek pun xde kut...sampai kat polis makcik terus turun dari motor dan menghumban motornya kearah polis sambil berkata...ambiklah dah nak sangat...dah makan anai-anai dah pun....semua polis terpinga2...makcik berlalu dengan meninggalkan motornya disitu....polis jadi kaku tak tau nak bwat apa...heee...sajer share citer

Cik Anie said...

dah gelabah giler makcik tu.. sanggup dia humban motor..hehe

Na Shari said...

Hihi...Na tak berani la pulak nak main2 dgn polis...so far, tak pernah la kena tahan ngan polis...biasanya kalau ada road block, polis tengok je muka na...dia suruh jalan je...hehehe...muka kesian....

[-suziey-] said...

uish btol ke hubby dia bru meninggal..?

Cik Anie said...

Na- Untung la gitu.. baca la ayat-ayat sket kan..bukan jampi. amal jer ayat quran..insya allah selamat

suziey- mana ada.. dia kawin pun tak lagi.. dia ni jenis selamba la..