Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, March 24, 2009

Kisah Aku & Suamiku

Aku ader sebut dlm n3 tangkai mug dah tercabut pasal aku teringin sgt nak makan daging perap semalaman then dibakar.. sedapppp.wa cakap luuuuuuu....

Semalan punya citer kat ofis...aku call huby aku

Aku: Teringinnya nak makan daging bakar. Nanti kita beli daging fresh kat Pasar Malam erk...
Huby: Hari ni pasar malam kat mana erkkk...?
Aku:Hari ni tak tahu kat mana..kalo besok tahu la....kat Fasa 4
Huby: Yer la besok la beli...nanti kita pegi la....


Settle bab nak beli daging...

Malam tadi punya citer...aku tgh makan nasi nngan ikan jaket goreng + Kunyit Hidup + Tempoyak (gaul ngan cili padi tuh)

Aku: Tak nak makan la tumis-tumis..tak sedap.. nak muntah rasa
Huby: Perangai mengandung awak dah sampai ni... bla..bla..bla
Aku: (mata aku dah berkaca) Kalau saya cakap ngan ayah saya.. gerenti dia dah gi cari daging.... dgn tetiba airmata aku mengalir dgn derasnya....

Huby aku dgn tak semena-mena trus bangun.. tukar baju.. kuar pi cari daging. Tanpa sepatah kata ... aku tak sempat ak explain aper-aper.... dlm 30 min dia balik.. aku tak pandang pun muka dia... trus aku tutup laptop, tv.. lampu..tarik selimut... tido.... dia pun balik jer trus..tukaar baju..then tido...

Pagi tadi punya citer plak...dlm keter masa dia antor aku kerja

Huby: Awak buat naya saya.. semalam takder pun pasar malam..
Aku: Kan saya dah cakap.. hari ni baru ada... saper suh awak kuar tgh2 malam buta pi cari pasar malam...

Aku trus stop situ jer.. malas nak gaduh-gaduh... dlm kul 9 pagi aku dapat SMS dari huby aku "DAGING ADA DLM PETI AIS"..aku plak balas... TQ SOO MUCH....

Tengahari tadi punya citer plak....dia call aku ... bunyi suara pun mcm seriusss jer..

Huby: 3 kilo saya beli daging ...ader kat dlm peti ais...sampai beranak awak boleh makan.. takyah beli lagi...
Aku: Ya Allah banyaknya.. buat aper awak nak membazir.. saya cakap dpt dlm 1/2 kilo pun ok....
Huby: Semalam saya dgr 2 kilo awak nak.. sumer awak nak bakar...
Aku: Mana ada.... 1/2 kilo saya ckp...takper la.. nanti saya buat sup untuk awak malam ni...
bla...bla ...bla..bla

Aku: Takperla wak... time rehat dah habis la...
Huby: Ok la... nanti balik awak ambik hafiy erkkk.. ermmm...wakk.. saya beli skilo jer daging tu...
Aku: Awak ni gatal la.. saya dah agak dah..mcm tak logik jer awak beli 3 kilo...
Huby: Kalu saya beli 3 kilo..saya tampal sekilo kat belah kanan badan awak..skilo lagi belah kiri...

Kwa..kwa..kwa....
sajer jer huby aku melawak.. aku ni yer-yer pecaya 3 kilo dia beli..... tipah tertipuu weyyyy.......

8 comments:

nenekrock said...

Huby: 3 kilo saya beli daging ...ader kat dlm peti ais...sampai beranak awak boleh makan.. takyah beli lagi...


hahahha takotnyaaaaaa
ayat hubby akk tuh

kakkkkk jgn mkn daging too much
nnti takot tekanan akk naik
dah satu hal darah tggi nnti
ishkkkk
T_T

Cik Anie said...

hehe... itulah.. nasib baik dia melawak jer...

arpeggios said...

yer aku memahami perasaan mu itew..

sila suh incik ajeed gigih sikit cari apa yang cik anie nak makan. nih semua kerna perbuatan dia jugak...

Cik Anie said...

geh..geh... betul tu..sokong.. pandai buat jer.. tanggungjawab diabaikan..opssss soryyyy.. tersasul plak.... takderla... dia begitu memahami ku... tapi kena gaduh2 dulu la

nenekrock said...

ekkkhemmm buat apa tu ek
~~~~~~~~lariksssssssssssssss :P

DeLLa said...

merajuk manje ek..hehehe..biasela time peknen mmg emo sket..hasben sy dulu pun..kalo sy ngidam..punye la lmbt nk tunaikan..tu yg selalu tingat arwah abah...kalo arwah, sebut je apa kita nk..laju je cari...

[-suziey-] said...

la peknen ke//syioknye......bile due tu?
waa pndai nye hubby awk buat lawak yek..hehe:p

Cik Anie said...

ely- ermm.. buat-buat tak paham plak yerkkkkk....

Della- a'aa.. naper gitu erk.. kalo ayah kita sdiri mesti cepat jer..nak pagi... pagi tu jgk pi cari.. kalo takder tu len citer la...

Suziey- agaknya kot... tak test pun .. hehe.. boleh gitu erk.. hujung bulan ni baru nak gi check