Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, March 4, 2009

Kisah Aku & Payungku..

Payung ni aku guna masa sebelum aku kawin lagi korang boleh bayangkan betapa buruknya ruper payung aku.. Sebelum ni dia dah byk kali tegur pasal kondisi payung aku tu..aku buat derrkkkk jerr...

" Wak.. dah-dah la guna payung tu nanti org kata awak kedekut nak beli payung baru...".. Bagi aku org nak kata aper aku tak kisah.. janji aku masih lagi boleh guna payung tu...

2 hari sebelum kejadian...aci guard tu tersenyum tgk aku guna payung yg senget-benget tu.. Sebenarnya batang besi payung tu dah patah.. tapi aku cover line kat auntie tu " selagi boleh guna ..guna jer"..

Semalam punya kejadian member aku plak tegur.." alllaaa Anieee..ambik kat mana payung tu?..aku bagi alasan yg sama.. dia pun berlalu ..aku pun menujulah ke kereta... masuk jer dlm keter...

My Huby: Bak sini payung tu...

Aku: Naper wak...(aku tgk dia trus terkam payung tu..then patah-patahkan besi dia...(tergelak besar la gue)

My Huby: Dah lama dah saya tegur pasal payung ni..awak guna gak...padan muka awak (sambil gelak besar gak)

Aku: hehehhehehe.... saya slalu lupa la nak beli baru..takper jap laggi saya beli (cover line)


Sudahnya.... camni la rupa payung aku...Hafiy pun terkezut besar tgk ruper payung yg aku pakai utk tutup dia dari hujan ..hohoho

Terpaksa beli payung lain....


Kalo yer pun suh aku beli payung lain tak yah la dgn rakusnya patah-patahkan payung tu sayangku oiiii..

1 comment:

Shitsurei shimashita said...

kalo budak kecil buat leh dilayan tapi kalo yg tua2 buat, mo melayang payung tu.