Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, March 10, 2009

Dedikasi buat Keluarga Allahyarham Amir Yusuf

Terlebih dahulu salam takziah dihulurkan buat keluarga arwah Amir Yusuf.
Hanya airmata yg mengiringi pemergian Amir Yusuf walaupun dari kejauhan. Tiada kata yang dapat diungkapkan hanya secebis harapan semoga ayahbonda Amir Yusuf tenang dan redha dgn pemergian Putera AMir Yusuf. Sepanjang 8 bulan dia terlantar di PICU.. aku dpt lihat betapa besarnya pengorbanan seorang yg bergelar ayah & Ibu.. sehingga detik terakhir mereka bersama anak kesayangan mereka.. aku seolah-olah turut berada disana bersama mereka mengiringi pemergian Amir Yusuf...
Buat kengkawan sy bergelar ibu atau bakal ibu aper rasa korang bila :

Ayah mengalunkan azan di telinga kanan Amir Yusuf. Suara ayah tersekat-sekat. Memuji nama-Nya dalam tangisan. Di telinga kiri, ayah alunkan iqamah. Bahu ayah tersengguk menahan sendu. Betapa murahnya air mata ayah dan ibu pada waktu ini. Maafkan kami berdua Amir Yusuf. Inilah tanda cinta dan sayang kami kepadamu, sayang. Yang tidak akan terpadam sampai bila-bila.
Ayah memeluk ibu dan Amir Yusuf. Ayah dan ibu bersama dalam tangisan. Dan air mata kami jatuh berlinangan. Deras bagaikan hujan. Tubuh Amir Yusuf menjadi sejuk. Wajahnya perlahan-lahan menjadi pudar. La’illahaillah, Subhannallah, Astagfirullah.
Dr Mark menyentuh lembut bahu ibu.
“Amir just passed away“, dengan suara yang begitu perlahan.
Makin deras air mata yang tumpah. Bersama-sama, ayah dan ibu mengucapkan, “In’nalillahiwa’inna ilaihi rojiun”.



Kalau akulah kat tempat diorang.. mau meraung.. 1 ward dengar....

Apapun .....AlFatihah Buat Arwah Amir Yusuf.........

2 3 hari ni aku takder idea nak post aper2 citer.. asyik duk teringat cerita Amir yusuf jer...akhirnya pagi ni ader kabar yg menyedihkan dari jauh... aku rasa mcam kehilangan anakk akuuuuu jer..... kita patut bersyukur anak kita dilahirkan sihat walafiat... tapi aper citer dengan manusia hati binatang yg tinggalkan anak kat tepi jalan sampai jadi makanan gagak... artarfirullah hal azimmmm....... elok manusia mcm ni yg kena ujian hebat mcm kuarga Amir Yusuf..

7 comments:

nenekrock said...

innnalilah hiwainna ila hirajiunnn
al-fatihah...
semoga aruah dicucuri rhmah
hope family arwah bykkan bersabar
semua yg berlaku oasti ada hikmah di sebaliknya

Cik Anie said...

betul tu.. harap ayahbondanya tenang dan redha melepaskan Amir pergi

Na Shari said...

Al Fatihah buat Anakanda Amir Yusuf...
Akak, bagai nak luruh jantung Na bila baca blog fajaril tu...Tuhan je yang tau betapa pedihnya hati bila terima berita kepulangan Amir Yusuf di sisi Allah...Apapun, moga rohnya tenang di sana, insyaallah....

Shitsurei shimashita said...

stiap yg pergi pasti da pengganti, percayalah kekuatan diri menjadi penenang hati.Kita doakan yg terbaik utk mereka. Insyallah

[-suziey-] said...

inalillah..sedihla kisah dia..tp xabca abis lg..pnjang..amir yusoff sakit ape ek

Cik Anie said...

na, shitsurei, suziey-
yer la.. pasti ader yg lebih baik..baik kata ayah dia dlm kebayakan n3nya.. setiap kesusahan ader kemudahannya..
dia pun takder citer khusus tentang penyakit amir yusuf cuma yg tahu penyakit ni terpencil..dlm sedekad ader 5-6 kes..wallahualllam.. biarlah dia tenang di sana.. dah tentu dia ditempatkan disisi nabi kita S.A.W... kita pun bakal menyusul..moga tempat kita disisinya jugak... amin...

Irma Rizal said...

salam perkenalan..
saya baru saja menemui cerita ini..
sedihnye..
saya teringin nak baca nlog ayah nya en fajar tp tidak dpt ditemui..

sebenarnya kebetulan saya sdg mengandung anak ke dua, dijangka lelaki n tetiba sy teringin nak namakan anak ni amir yusuf jd saya google berkaitan amir yusuf jd sy ketemui byk kisah pasal arwah..sgt sedih cuma terkilan x dpt baca coretan ayah nye..

terima kasih sudi berkongsi secebis coretan en fajar..