Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, December 30, 2008

ABC pertama Hafiy..

Hari minggu lepas bawah my sis gi jalan² ke Tesco. Boring gak duk umah jerr,... nanti lenkali dia tak nak dtg sini plak... igt nak cari mainan untuk hafiy.. tapi pikir² Hafiy ni jenis tak excited sgt dgn mainan ni..malas nak beli.. dia lebih suka main ngan sudu, garppu, tapuware... pastu brg² solek dia la.. (minyak yu yee, bedak, minyak johnson, sikat, vicks, minyak cap kapak)... kalau bagi benda ni selambak kat dia..haaah.. suker la dia membelek samapi kuar air liur.. last² tgk Flash Card ABC ni ok gak.. sebelum ni anie ader buat sendiri flash card ni.. tapi paham² la kalo buat dgn A4 paper yg nipis tu.. skali dia sambar jer terus hancur kat dalam mulut... skrg ni sumer jenis dia anggap makanan..sampai sampah yang kat lantai tu dia boleh terus landing & jilat sampah tu guna lidah dia... bijak sungguh anak aku ni... takpela.... dia dlm proses pembesaran..oooppps..berbalik pasal flash card tadi.. anie beli satu set..RM 8.00 jer..murah...1 hari 5 abjad kita tunjuk kat dia ok la kan...sebab sebelum ni dah buat experiment..kalo tunjuk sampai Z..dio boring...tak pernah sampai Z pun..paling tidak sampai T jer.. pastu dia mula menunjukkan muka protes dia dgn .. (korang layan jer pic ni)...


My First Flash Card... only RM7.99..


Sukernya dia nak blajar ABC.. cepat la buuuu......





Baru sampai skerat jalan blajar dah cabut.....ahhh...boring rrrr

2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

buku ABC ek...
he he he

katalog AVON utk acu yanie ada tak?

kekekkek (^_^)


::_Yanie Putrajaya_::

Cik Anie said...

ucu yanie nak gak erk..meh dtg sini..bukan AVON je...segala jenis ader..NUTRI METICS, COSWAY, TAPPURWARE, RORINE...hehe aper lagi erk....