Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, November 11, 2008

:: So Sad ::

Ntah naper arini sedih sangat... tak tahu nak cakap naper....
(sentimental la plak)... anak yg 1st (aku la... sulung) biasa sensitip skit.. ader betulnya kenyataan tu.. kadang2 takder ribut ker angin ker tetiba plak hati meruntun-runtun kesayuan....sadis...manja ke sensitip?.. semalam MC bawak hafiy pi klinik.. check up..dah masuk 9 bulan nasib baik takder meragam..biasanya tukar bulan jer dia demam.. kali ni tak.. mungkin dia tukar pe'el lain kot (menangis malam)...aduiii..... ni yg tak syok.. tgh sedap tido.. dia boleh merengek ( ek,,,ekk.. asalnya nak susu jer.. dari ek ..ek.. ke kwa..kwa..).. ...mugkin gak dia ngigau kot...tak kisah la janji dia sihat walafiat.... sambung citer gi klinik tadi.. kul 8-30 sampai klinik.. (klinik sg ramal).. mmg glamer ngan ramai org...dapat no giliran ..korang tau brape.. 56... masak wooo nunggu turn.... kalo org 1st yg dtg tu...sdiri mau ingat la depa kuar umah kul brapa...dah dapat no..ajak huby pe makan.. siap makan masuk klinik balik.. mak oii tak start panggil lagi.. So ..takpe la.. pi klinik dulu la.ambik mc.. mc biasa la..
KLINIK HIDUP SIHAT aminnnn.....

Suara speaker ( norani sila masuk)
Doc : Tak kerja erk.. Nak MC
Anie : Alhamdulillah.. doc paham la...(dalam hati)... ya doc.. hari ni pegi check up anak kat klinik krajaan.. (amboi.. very frankly)...
Doc : OK la,, awak ngandung ker.. ?
Anie : Tak la doc..checkup anak jew,,...
Doc : OK la.. MC ari ni yer...OK tunggu kat luar..
Anie : Hehehhe (dalam hati) Tq doctor....lupa plak ..(siap mintak ubat batuk & demam hafiy lagi tuh)

Kuar ambik ubat tertulis lat resit tu Tujuh Belas Ringgit Sahaja....
Claimm... jgn tak claim ..walopun ciket ....

so..dah settle bab MC..pi la klinik balik... alih2 baru no 30.. mak oiii..lamanya...
nak tak nak kenala tunggu gak coz my huby ader hal ngan bank sket...
aku pun pilih port baik punya la (tepi dinding..besila lagi) saper yg penah pegi klinik ni mmg sedia maklum la..betapa crowded nyyer tempat ni...
sembang² ngan org sebelah rupenya 1 skolah ngan anie...
dia pun senyum2 katanya familiarla muka aku ni...mmmg yer pun.. dah borak² sambil nunggu turn tu dtg la nurse sowang ni...

Nurse : Akak penah buat Pap Smear tak sebelum ni?
Anie : Blom.. naper tu?
Nurse : Kalu tak pernah boleh akak buat skrg..sementara saya ada kat sini....
Anie : Erm ..ok la...

Masuk la dlm bilik..tak sampai 10 minit jer korang... kejap jer..isi borang..then (ntah aper dia masuk tut..........)
kata nurse tu dlm masa tak lebih 3 bulan result kuar.. ok la....so sambil2 isi borang tu sempat la tya kat nurse tu..

Anie : Nurse.. saper yg berisiko dapat barah pangkal rahim ni...
Nurse : Org penah kawin walaupun lom ader anak lagi, penah gugur, anak ramai, pesakit kronik....
Anie : erm ... oooooo....
Nurse : OK puan anie.. TQ..
Anie OK thank q

Kuar dari bilik tu..alamak lom sampai turn aku lagi kew.my hubby pun dah settlekan urusan kat bank. kul baper dah ni.. jam dah tunjuk 11.30....masak²...turn lom sampai lagi.. sabo menunggu....

Lastly kul 12.30 nama Muhammad Aisy HAfiy dipanggil juga.. alhamdulillah..
balik umah kelaparan trus masak nasik..makan...
my huby kuar pi kerja .. i plak..duk la ngan si kecik sampaila dia tertido keletihan...

p/s : Moral of the story.... hehe (korang pikila sdiri) tak nak bagi statement berani mati nih....

No comments: