Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, October 7, 2009

Lontong Hubbyku

Hari jumaat lepas... teringin sgt nak makan lontong yang along a.k.a akak Ajeed yg sulung buat... serius aku cakap sebelim ni mana aku suka ngan lontong ni.. buat pun tak penah.....terus call Ajeed cakap teringin nak makan lontong yg macam buat masa pagi raya hari tu.... Ajeed kata.. takperla.. nanti beli barang..balik kerja dia buat..



Balik jer kerja..singgahkedai runcit sat.. beli sumer bahan... malam tu sementara tunggu Ajeed balik aku prepare siap-siap.potong sayur. goreng tauhu n tempe... balik jer kerja ketua chef terus masak dapur... nasi himpit aku rebus siap-siap..sebab nak tunggu sejuk ambik masa gak kan... 1 pek jer.. tu pun tak habis...
alhamdulillah... siap meratah lagi...

2 comments:

ArPeGGiOS said...

makanan peberet orang johor nih...
nyum..nyum..

Cik Anie said...

tul tu... wajib ade pagi raya kan..