Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, June 18, 2009

Sunday Market

Hari tu aku ader cakap nak cari Kancil 2nd hand kan. Sampai llllllaaaaaa ni lom dapat laie la....Ponet dah pakcik tu ke hulu ke hilir cari keter tu. Dlm Mudah.Com takyah citer la.. hari-hari check. Hari ni plak dia poie tgk kat Public Auction.. ntah mana lokasinya aku tak tya. Tapi aku tgk price list kat internet leh tahan gak la harga yg dia reserve.

So... nak citernya minggu lepas kitorang poie ygk kat PJ... Sunday Market.. mmg byk keter..berderet-deret. Tapi tawaf punya tawaf takder jumpa yg berkenan di hati.. Harga diorang letak.. kaw-kaw la.. ader yg tak padan ngan keter.. kopak sana sini tu masih letak tinggi lagi. Last-last takder org yg dekat pun ngan dia .. apalagi nak tya pasal keter tu..

Aku cakap gitu sebab aku tgk depan mata aku sendiri. Dia park keter dia depan KFC.. aku ngan Hafiy lepak kat KFC.. huisss. tak larat makcik nak ikut pakcik tawaf skali dengan membawa peyut yg semakin membesar ni..panas terik lagi..matahari betul-betul atas kepala... Hafiy takper la..dengan relahatinya pakcik yg dukung...sooooo elokla makciknya menunggu saja kat dlm KFC sambil memerhati gelagat pembeli dah penjual keter ni.

Lama gak la kita dlm KFC tunggu pakcik.. sempat la Si Hafiy meneroka 1 KFC tuh..bukan main galak lagi. siap intai aku dulu...nak tgk reaksi aku marah ker larang ker....


Tapi bila aku buat donnnnoooo jer..then gelak-gelak lagi.. makin galak la...

Last-last berjaya gak dia membangkitkan kamarahan aku...
Tapi aku buat derkkk..jer... lantak dia.. janji ko jgn kacau budak lain.. lagipun masa ni customer takderla ramai sgt..buat la aper ko nak buatt nakkk......
Bak kata Si Luncai.. BIARKAN..BIARKAN....

2 comments:

ArPeGGiOS said...

keta seken hen cari kat auction punya tempat. berapa bajet ?

kena cari yang elok sikit. takut baru beli banyak penyakit

Cik Anie said...

betul tu... bajet 8k jer.... kancil660..kalo 850 tak dpt 8k kan