Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, November 24, 2017

3 Hero 3 Perangai | Hero 3 Rasa

Assalamualaikum..

Sedang belek belek dairi lama terjumpalah coretan ni. Confirm..takder kerja nak buat la ni.. Sampai sempat buat comparison macam ni.


Kejap jer masa berlalu. Ingat lagu masa mula mula kenal dunia blogging ni. Hafiy lahir 2008. Masa tu la aku mula mula kenal apa itu blog. Syok jer baca kisah kisah orang lain. Kebetulan masa tu baru habis pantang. Mula mula masuk kerja boring, tak bz sangat. Maka terhasillah cikanie's blog


Sekarang anak anak pun dah besar . Cikanie pun dah makin tua. Makanya susahlah nak jumpa entry entry baru lagi. Kalo ada jarang sekali tu mimpi la tu malam tadi. Tu datang idea nak menulis.

Bulan lepas si angah tanya..

Ibu baby dalam perut boy ke gurl
Ermmmmm... boy kot..
Allaaaaa....

Kesian depa..nak sangat adik popuan. Nak buat macam mana gen XY yang muncul.

Kalo boy jugak ibu takder kawan la... saper yang nak basuh berak ibu bila ibu tua nanti

Saja aku nak tgk jawapan diorang.. Jawab si tengah..

Takper bu...Angah nak jaga ibu..

Anak no 2 ni sweet dia len macam sikit.. sweet pun dia, unexpected pun dia, kuat meragam pun dia. Melawan pun dia..menjawab mulut pun dia. Aduii...semua dia tapau la.

No 1 kuat pendam rasa. Walaopun dia jeles, tak puas hati tapi dia tak luah. Tak tahan sangat baru la terluah. Itupun dengan iringan air mata kesedihan.

No 3 paling cool, chill..rilex.. berani. Suruh buang sampah selamba jer masuk dapur. Gelap pun gelap la.. janji buang. Hahahahaha.

No 4 tak tau macam mana. Jangan dia ada combination no1 hingga 3 dah. Peninggg ibu..
Ok la.. tu jer nak sembang.. Lenkali kita borak lagi..

Sekian Wassalam

Love
Cikanie

No comments: