Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, January 11, 2017

Meleleh tengok ...:)

Assalamualaikum..

Lapar sangat sampai tahap parkinson dah ni. Tapi gigih jugak nak menyembang ni. Sebab apa tau tak?.. sebab topik aku nak cerita ni pasal barang kemas weyhh..

Rata rata orang perempuan suka emas, Nak nak orang kelantan. Kalo tgk makcik kat pasar pasar pun tak sah kalo tangan, leher tak salut ngan emas ni.  Cer tgk makcik jual asam keping, dua 3 urat kat tangan woi. Itu baru kategori basahan, Barang kemas ni banyak kategori, kategori raya, kategori kenduri, kategori basahan, kateri dinner, kan?. Orang belah utara pun sama rasanya, kalo tak takder keluar citer mami jarum tu.. ehhh mana mana pun sama la..kalo dah nama perempuan, kalo dengan Emas memang ngam sebati sangat. Mungkin segilintir yang tak pakai tu sebab fobia..atau takut kena rompak kan?..hahaha. tak pun alergik.

Aku ni pun suka jer la.. Nak beli tu lambat la sket kot..kalo tengok barang kemas ni..rasa nak menitik ailio ada. Duit yang takde tetiba boleh jadi ada. :) sebab nak beli mas punya pasal. Ada ke orang tengok barang kemas ni takder perasan ghairah ehh? kalo aku tak boleh wey, cair meleleh ..huwaaa.

Semalam wassap ngan tokey mas, rege sekarang RM450.00 serial berat..kalo dalam gram kira la. ! rial berat bersamaan dengan 2.72 gram, lebih kurang RM 165.00 se gram. Kalo nak jual Emas lama dia nak ambik RM 370 jer. Macam banyak rugi tu. Kalu emas lama  boleh la sebab dulu kita beli murah. Tapi kalo mas baru, rugi manyak wooo...baik jangan jual. Simpan jer la buat aset. Terdesak nak pakai duit boleh panjat Ar Rahnu.

Dalam banyak banyak pattern ni mana yang jadi pilihan hati uolss?
Yang ni ke?


Atau yang ni?.. bulat bulat tu nampak sangat macam budak budak kan. Macam susah sket nak jaga, takleh ganas ganaz. Tambah ada baby ni kena tarik masuk mulut.. Ingat gula gula.


Tak pun yang ni jer.. simple..cantik dan tahan lasak. Pattern ni tak lapuk dek zaman. Kan?


Atau pun yang jenis ni?


Hadoiii.... sape nak bagi free ni...

Sekian wassalam

Love
Cikanie

2 comments:

ietams said...

bestnyaaa kalau semua dapat dengan free..
tak pun segram RM90 je regenye.

aCik Anie said...

nyesal plak dulu tak minat emas.. kalo minat ..ermmmm... sekerat guni dah kot simpan buat koleksi..haha