Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, January 19, 2017

Gas Habis

Assalamualaikum..

Aku pagi pagi kalo tak menguap 100x memang tak sah. Ngantuk sangat pehhal ntah....
Soooooo ambik peluang godek godek blog jap, bagi hilang mengantuk ni sket.

Aduii..sempat lagi menguap ni... Ekceli jadi lemau ni bukan apa. Bos kat blakang semua takder. Semua outstation , hari ke-2 dah ni. Paham paham jerla boss takder ni. Makanya setan setan pun datangla bertenggek atas mata, tidooo...tidooo...tidoooooo..... sat lagi hilang tido bawah tangga kan...haha.

Nak kongsi cerita dulu semalam dan semalam punya cerita. Cerita semalam jadi sebab kesinambungan dari cerita dulu semalam. :) Gas habis dulu semalam, semalam pun blom tukar. I is bz, call tak angkat..ah lantokk la. Makan mana yang ada jer la.\


Dulu semalam semua lauk dah siap masak. Tinggal nasik Harraz jer blom masak. Tengak menggelegak nasik tu gas tiba tiba boleh habis. Nasib ada dapur camping Ajid. Dapat jugak Harraz awak bekal untuk pagi semalam.

Semalam plak tak sempat nak tukar. Bz bebenor bigboss sekarang ni. Nak harapkan aku ofcoz susah la sket, schedule i sangat sangat la padat. Time free tu mungkin kedai dah tutup. Soooo nak tak nak guna jer la dapur kecik tu lagi.


Aku cukup dengan lauk simple jer. Goreng sotong celop tepung pastu goreng ikan talapia jeruk..fuhhhh sedap. Nasik panas. Cukupla. Perfect. Hafiy plak aku belikan nasi kukus jer. Belikan sau untuk dia jer. Anak aku sorang ni jenis yang balik terus nak hadap nasi. Dia punya selera naik mendadak. Body makin mengembang, inci makin menaik. Bakal mewarisi saiz apaknya mungkin. Yang pasti Hadif makin mengecil. Semalam pun tak nak makan nasik. Kenyang katanya. Makan apa ntah kat sekolah kenyang sampai ke malam gitu.

Tetiba rasa lapar plak tgk lauk malam tadi. Makan tak lagi ni..ok la gaisss...cincau..

Sekian Wassalam

Love
Cikanie

No comments: