Kenali Cikanie

My Photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Hi.. LISTEN ...Saya Anie.. dulu cik anie...sekarang acik anie... Tapi kalo masih nak panggil cik anie lagi pun i tak marah.. princess also can :D ... kekeke... Saya seorang pemilik jiwa yang amat sensitif...Tapi bukan seorang yang moody.. Kadang kadang tgk citer otromen pun saya boleh jadi sedih, bukan jugak seorang pendendam, ada jugak kata saya sombong. Mungkin sebab raut muka saya tak selembut Izzah Ombak Rindu.....Nice to meet u readers... Enjoy your reading yer... walopun blog ni hidup segan mati tak mau pun ok.... :)

Friday, December 13, 2013

Homestay Batu Pahat | Pantai Merdeka Homestay

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh..

Hujung minggu yang super duper letih..penat...exhausted sangat sangatttt tetapi best. Sampai hari ni masih terasa kepenatan itu...gigil ni..gigil.. :)

Bermula pagi sabtu.... alkisahnya..... Adik aku yang no4 a.k.a Raja Jembal kawin. Batu Pahat uolssss...Batu Pahat. Kampung Bukut Pasir area Wetworld tu. Sebulan sebelun majlis aku dah start cari tempat nak tido. Maklum la..nikahnya seawal jam 10 pagi.. Nak nikah malam tu orang tua tak nak. Maklumla..datang jauh...tanak duk lama lama. Aku ok jer..tapi kena ikut kata Puan Boss la...


Sooooo goggle punya google jumpa satu empat ni tapi jauh... Carik lagi kalo kalo kalo jumpa yang dekat..tak dapek.... Nasib baik ada sorang kawan ni rekmen Homestay Pantai Merdeka ni.. Apa lagi..terus wassap la. Alhamdulillah dapat cakap ngan Kak Fiza..booking terus untuk satu malam punya 4 bilik tido. Settel bab ni..


Jumaat Lepas Solat Jumaat weolls gerak dari kajang..Sampai Batu Pahat lebih kurang pukul 5 gitu... Walopun 2 jam stengah jer perjalan dari Kajang ke batu Pahat mata..badan kitorang semua memanggil mangil bantal and tilam. Mungkin faktor cuaca kot. Petang tu elok jer cuaca...lepas jer tol Yong Peng..hujan menderu turun. Cam paham paham jer..


Dari tol ke Homestay adalah makan masa dalam 20-30 min.. Takder la jauh sangat. Sampai sana terus kluar keter.. bilik mana?..bilik bilik... Penat wey.. Tapi sebelum cari bilik tu sempatla berkenanlan dengan Kak Fuza tadi. Siap buat kopi..teh lagi sambut kitorang...paling best..rambutan sebekas. Pucuk di cita ulam mendatang..apalagi..ngap jerla.


Dah settle semua apalagi mandi la.. Nak rehat...betul betulkan urat yang dah tersimpul tu. Sebelum rehat soru dulu. Kitorang siap siap bawak bekal dari rumah. Sempat la masak 3 jenis lauk. Anak buah aku plak 3 jenis lauk. Berkelah sekali lagi weolss kat sana.


Bila dah memasing kenyang.... semua carik bantal tilam..tak pedulik apa dah..Janji dapat tidor. Tapi aku macam biasa.. Sampai pagi tak lelap. Berubah tempat mungkin. Budak budak plak main tak reti nak stop..heran aku..Tak penat ker ehh?..Lompat sana..lari sini..Dalam homstey tu jarak antara dapur ke ruang tamu tu dalam 50 meter gitu. Bayangkan diorang lari kluar masuk dari dapur ke ruang tamu tu berkali kali...heran aku.. Dah penat berlari lompat plak atas tilam... Puah jenuh dah menjerit.. Baik takyah..Buat hilang suara jer..


Sooooo...gitula sikit sebanyak cerita pasal Homestay kak fiza.. High recommended pada saper saper yang nak menginap kat sini. Paling best dapur dia luas sangat. Rasa macam umah sendiri la plak. Yang klakarnya nasik bawak tak cukup..call adik aku kebetulan dia kluar cari barang. Kebetulan jugak tuan umah tu ikut skali sebab nak tunjuk jalan. Tetiba ada sorang budak bawak masuk beras.. aikkk cepat betul abang tu bertindak.. dia dengar rupanya kami bersembang kat telipon..apalagi...


Pagi besoknya plak.....walaweyyyyy...lempeng kelapa kak fiza bagi. Tq kak fiza and mak dia sebab layan kita sepanjang menginap kat sana. Walopun kejap tapi best. Selain lempeng dia bagi donut satu pinggan. Air ko buat sendiri. Semua dah ada kat dapur dia.
 
Sory ehhh...muka kita pun nak masuk blog jugekkk.....tak tahan nak muntah sila scroll down laju laju...hewhewhew...

So saper saper yang berhajat nak cari homestay kat area batu pahat ni..tak kira la sedara nak kawin ker...bercuti ker.. kawan nak nikah ke..adik ipar nak konvo ke.. elokla korang contact Kak Fiza ni..berbaloi baloi. Satu malam 4 bilik hanya RM250 jer uolls.4 bilik tu 4 family boleh tido uolss...


Kalo rumah yang 2 bilik pun ada 150 jer pun..plus breakfast.. So pilih la nak mana satu..

Lepas makan pagi semua bermulalah....

AKU TERIMA NIKAHNYA...

Sambung lenkali plak....sekian wassalam..


2 comments:

ietams said...

wahh best giler!
memang rekomendet sangat homestay ni cik Ani. siap pakej makan lagi.. hotel yg mahal melambung pun takde servis cenggini hebat

aCik Anie said...

paling best area situ Mee racun..kat bangunan tabung haji.. kalo ke batu pahat jangan lupa singgah..sodapppp