Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, March 21, 2013

Report... Malasnya...

Assalamualaikum..

Malas nak kluar makan.. so daripada tidor baik i membebel sorang sorang kat sini. Harapnya ada gak la insan yang sudi membacanya. Thanks to all of u my readers.. Wahhh macam berjota yang jenguk blog ko yer.

Ekceli semalam kat tempat kerja aku ada in-door  training pasal Chemical spillage. So takder peluang aku nak menayang mixer baru aku..kekeke. Setelah berbulan lamanya hajat terpendam telah pun di makbulkan tuhan...Alhamdulillah... terima kasih banyak banyak tok llaki.. sebab support binimu ini nak berbaking. Macam pantun plak

Terima Kasih tok llaki,
Support binimu nak berbaking..

kekeke..

Walopun hasil kek yang ntah apa apa nak jugak Ajeed beli benda ni.. syukran...syukran..kekeke.... TQ awak... I tak lomantik uuuu..bersayang sayang ker..ayang ayam ke..baby baby ke... aku ngan dia awok sayo jer.

Nak tengok rupa mixer i.....jeng jeng jeng...
Murah jer pun... tapi janji steel..plastik tak nak..Bolehlah muat 3 kilo gandumkekeke berlagakkk.
Lepas ni settle la kerja tertunggak aku tu. Dah lama peram tepung red valvet..cheese cream gula aising sumer tu.. Sabar yer sabar...tunggu wekend ni... tak sabar nak me"nry" mixer baru.

Ekceli entry ni aku nak citer pasal training semalam... melalut pergi ke mixer plak.
Setiap tahun kampeni aku ni buat Chemical Spillage Training (CST). Lepas training kena settle report dulu. So report dah settle tunggu bos tgk dulu dan sementara boss tengok tu aku tulis report kat blog aku dulu..kekeke..aci la kan.

Untuk tahun ni awal awal tahun lagi dah prepared nak buat training pasal Chemical Spillage ni... Bukan apa .. tak nak la kelam kelibut masa External Audit nanti. Kang kena lak kan... sia sia jer.


Agenda training semalam cambiasa la.. Committee member semua terlibat. Ada la 2-3 orang yang mengelat. Aku heran naper susah sangat nak bagi ilmu free kat diorang. Macam macam alasan yang diorang bagi semata mata nak mengelak dari join CST ni. Peliksss. errrrrkk...

Tapi ada aku kisah. Aku tak rugi pun. Yang rugi ko. Sebab kalo benda ni jadi kat tempat diorang..Pengsan la ko, nak buat apa pun tak reti..sebab tak tau..sudahnya reti lari jer la... Pernah jadi tau situasi sebenar. Sebab takder ilmu boleh plak operator tu campurkan asid ngan alkali.. Apa lagi... Fengsannnn la yang tukang sedut sebab tong tu dah mengembang pastu asap busuk keluar... Sesak napas dibuatnya.

Hero hero semalam adalah...
Jejaka Idaman Malaya..
Nak pakai PPE tu pun dah berejam.. chemical yang tumpah tadi pun dah hilang asap. Kalo tumpah dalam kuantiti yang banyak.. Fengsan semua committee member kot.

Jangan main main.. kali ni boss guna chemical yang betul betul.. Sodium Hydroxide rasanya. Siap kluar asap lagi tu.... Kalo dulu dulu main olok olok,  pakai air jer pun. Kali ni lain plak.. guna kaedah 3D plak..kekeke..Lepas ni diorang nak buat secara tiba tiba plak. Maknanya tak terancang la.. So semua committee member kena standby.

Harap harap training kali ni sedikit sebanyak boleh bagi ilmu berguna kat diorang , macam mana diorang nak bertindak kalo kes ni betul betul berlaku kat tempat kerja diorang. Semua terpulang pada penerimaan masing masing.

Sekian Wassalam.

4 comments:

Sue Saari said...

Fuyoooi...dh ada mixer bru...bagus2 cik abg support minat isteri terchenta.....ari2 membaking la ya...pasni bleh try buat pavlova plak...cpt google resepi... ;)

aCik Anie said...

pavlova tu rasa macam sushahhhh jer...
nak kena bakar kek dulu..pastuuu aiiiiiii...tak pandaiiii..

Ietams said...

lagi rancak la aktiviti membaking lepas ni yer..

aCik Anie said...

itula. sementara masih panas..
tapi weeked lepas macam dah nak suam dah aktiviti berbaking nii... hehe