Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, March 29, 2013

Hepy Weekend

Assalamualaikum..

Selamat bercuti korang sumer.. Budak skolah masih bercuti kan.?. minggu depan bukak balik..ermmm hazabnya nak redah jem pepagi. Kena kuar awal la gamaknya. Budak cuti skolah ni takder strees sangat kat jalan raya.. kalo tak... ya ampun...

Tak dapat nak dibayangkan mereka yang kerja jauhhhh sana..KL, PJ, Subang..Puchong tu ok lagi la.. Cheras ker ke ada yang duk Kajang tapi kerja kat Rawang?.. ..  Cekal sungguh hati mereka mereka ini seawal pagi kuar rumah..ntah pukul brapa sampai opis, demi mencari rezeki yang halal untuk harga sesuap nasi. Nasib baik la rumah aku ngan tempat kerja ni 10-15 min jer....Syukurrr... Alhamdulillah


Minggu lepas tak ke mana... duk rumah buat cokelat jer.. boring buat cokelet basuh keter.. siap basuh keter masuk cari makanan.. gitulah rutin hari minggu kitorang. Nak kluar berjalan pikir 10 kali.. habis duit kangggg... Bukan kedekut...tapi berjimat. Berbelanja ikut keperluan bukan perasaan.

Minggu ni takder ke mana kot..Tapi 2 malam lepas Ajeed dah bagi hint dah... balik tidur Klang..huhuhu..
Sedia menurut perintah.. YES BOSS...!! Kata isteri solehah lagi mithali.. kekeke...
Tapi kena balik malam la.. sebab pagi tu nak kena settle kerja rumah yang tertunggak dulu... Baju kena basuh 2 round tu... settle semua baru hati tenang.nak berjalan seharian pun ok.

Tapi kan..hati aku ni macam rasa berbunga-bunga jer nak buat Red Velvet sabtu ahad ni... Tapi bila dah sampai masa malas plak.. tu aku heran. Aku syak la.. panas aku nak berbaking dah jadi suam la..canner tu.. Stand mixer pun lom potong riben lagi. Minggu lepas dah beli penimbang.. Tapi beli yang 10 henggit jer.. Bila aku cuba timbang kan dia macam pening plak. Kejap ke depan kejap ke belakang no dia...
bosss besar cakap...

apaaaaaa laaa....... naper tak beli yang digital tu..
alaihaiii... mahal la plop yang tu boss..ni baru 10 henggit..
patuttt pun..padan ngan rege..

Ok la..bebel..bebel..bebel..Hepy weekend...
Sekian Wassalam..

No comments: