Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, January 29, 2013

Aroma Ikan Bakar Jeram | Terbaik Beb...

Assalamualaikum..

Sayang seribu kali sayang..nak share pic banyak banyak pasal Aroma Ikan Bakar Jeram ni tak dapek. Ajeed punya tab kehabisan bateri. So kenalah ambik pakai kamera cikai saya ini. Ermmm..janji ado..yer dop.


Ahad malam lepas AJeed dah melepaskan hajat yang lama tertunggak tau. Nak bawak mak abah dia makan ikan bakar kat Jeram. Akceli family Ajeed ni asal Jeram sana tapi rasanya tak pernah pun dia lepas ke sana untuk merasa ikan bakar ni. Lagipun dulu mana ada top.. orang pun kurang.. Amat terkejut 10X ganda bila malam Ahad lepas tempat itu dah berubah 360 degree... Memang terbaik punya Ikan Bakar.


Kalo ikutkan la tempat ni belakang rumah lama Ajeed jer. Masa family dia tinggal sana ikan bakar tokey tol Shapadu tu jer yang top. Aroma ni memang takder orang. Aku rasala tempat ni mula di kenali sejak masuk Jalan Jalan Cari makan kat tivitiga suku hari tu. Aku syak la.


Untuk merasa kepuasan sebenar makan seafood kat sini adalah pilihan yang tepat. Pastu sebelum pergi tu elok call tempah dulu sebab kalo pergi malam minggu or public holiday memang tempat dia crowded giler. Jem gila babas. Pastu parking plak dekat 1km kena jalan. So kalo lapau sangat tak nak menunggu lama elok tepon tempah dulu.


Konsep kat sini...kena beratur panjang panjang..pilih seafood..timbang pastu dia akan tanya ko nak masak apa. Dia bagi la contoh menu sebagai rujukan. Macam kitorang malam tu..sotong boss ambik 4 ekor besar besar.(bakar)..sedap giler weyhh... Ketam plak 6 ekor kot boleh tahan besarnya.. (masak sambal..pun sedap giler)..Ikan Jenahak memang BAPAK besarrrr....(bakar..TERBAIK).. Ikan Pari sekor jer... bakar jugak...Ikan SIakap besarrrrr (stimmmm... memang layan )...Udang sederhana besar kita mintak masak ngan butter..BUtter Prawn la kekdahnya....


1 lagi yang pestime aku makan kat sini... Pepahat..macam siput gak..walopun rupanya macam cicak mati tersepit kat pintu..walahheyhh sedapppp siot.. Ajeed mintak msak halia..memang sedap....ko lupa kejap dengan rupa bentuk fizikal tadi. Itu jer kot yang kami order...Nasik 9 pinggan..pastu air jer la....


Total boss bayar RM270.... ermmmmmm boleh tahan weyyyhh. Tapi sebab puas hati dengan kesedapan aroma bakar bakar kat sini... makanya...

"errmm sekali skala ..ok la.."

Saper saper yang nak merasa seafood yang betul betul seafood buka seefoot.. boleh datang sini HIGH RECOMENDED okey.. Tapi pastikan anda buat tempahan dulu.. Takder la menunggu lama ya amat..

Pantai Jeram, Kuala Selangor, Selangor Darul Ehsan.
Opening Hours: 4.00 pm to 12.00am,
Closed on Monday once every two weeks.
For reservation :Tel. Number: 017-316 3117/019-2084452

Kat sini memang santai giler.. sebab belakang kedai tu Pantai Remis..ko boleh nampak matahari terbenam dari situ.. Dekorasi kat sini plak... buluh anyam.. Agaknya nak siapkan satu kedai ni berapa batang buluh yang diorang tebang..

Nak cari tempat ni senang gila.. pegi jer Jeram cari Pantai Remis.. situ la ko akan jumpa Aroma Ikan Bakar..

Sekian Wassalam..

2 comments:

nalhuda wanlin said...

murah pulak ko makan. kami makan hari tu, aku n laki, zaharah n anak kecil 2 orang, suzi & laki. kami kena rm430.00. hambikk ko. makan apa sgt, sotong tepung (2 ekor jer), pari asam pedas, jenahak bakar sekor, kembong bakar 3 ekor, kailan ikan masin, telor dadar, air 1 jug, kerang sambal. mahai tak puas ati. tp abis masuk perot gakk..hehe

aCik Anie said...

mak aiii.. mahalnya.. salah kira tu...
kekeke.. tapi ikan bakar dia memang sedap kan?... nak pegi lagi rasanya..