Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, December 12, 2012

Nasi Kukus Ayam Berempah Sek 7

Assalamualaikum...

Kalo petang petang hari gini aku publish entry pasal makanan maknaya aku kebulur la tu.
Memang aku kebulur tahap jingga sebab tengahari tadi aku tak makan. Tido..zzzzzzzzzzzz
Ekceli memang dari dulu lagi aku tak ambik lunch. Tu sebab malam nanti aku akan tibai habis habis. Kalo malas aku beli jer dan kalo rajin masuk la dapur. Lepas tu meroyan dagu dah jadi kuih lapis.

Lately ni aku tengah menggila Nasi Kukus Ayam berempah yang kat Seksyen 7 sana nun. Memang sedap. Terbaikkk pernah aku rasa. Tak caya cuba korang rasa sendiri. Minggu lepas sampai 3 kali aku beli. Ajeed pun naik heran sebab dia dah muak. Aku jer yang tak reti reti nak muak.


Kalo nasik kukus kat sini aku suka makan kering kering gini jer.. tak perlu kuah kuah. Nak lagi sedap ada petai ngan sambal tempoyak sekali. Nescaya ko masak nasik lain plak lepas tu 2 pot kecik. Itulah hakikat.
Kar area umah aku ni ada 2-3-4 tempat yang jual nasik kukus. Tapi yang the best nya kat sini la.
Tak caya sila cuba sendiri. Regenya dulu 5.50 jer...sekarang dah up sket..6 henggit. Tapi ayam dia besar gila. Kira sekor tu belah 4 jer kot. Kalo korang kapel boleh share jer ayam dia. Nasik jer la perlu lebih sket..

Tempoyak yang balance aku makan dalam pic tu kan aku ada bawak ke ofis tau. Simpan dalam peti ais. Hari ni aku cari takder.. Tapi bau ada... Cari lagi..rupanya ada orang sorok dalam plastik. Maybe bau kuat sangat kot. Takper..yang penting jangan dibuang.Kalo buang siap.. Aku ngamuk la. Candu aku tu.

Ok wassalam..

5 comments:

saya gemuk saya comel..^^ said...

waaaaa..mleleh ayaq liuq..+tempoyak lagik @@

aCik Anie said...

hehehe......
cepat cepat gi cari...sedappppppp

Ietams said...

woh sedap tu

Reena Onn said...

Geram tengok part tempoyak tu. Hehehe :)

aCik Anie said...

ieta..mmg sedap..kerak dia yang specel tu..

reena..
tempoyak fresh tu..lom masam lagi