Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, December 26, 2012

Chicken King Sek 7

Assalamualaikum...

Semalam memang bantai makan cukup cukup.. Tengahari tu dah tapau kat JM Beriani. Seumur hidup semalam baru makan nasib beriani paling sedap. Sebelum ni tak pernah try..semalam baru rasa... Sedappppnyaaaa... Nak lagi?

Ekceli semalam cuti krismas plan nak balik melawat orang tua Ajeed. Biasala kan...hujung bulan ni tugas Ajeed menghantar duit pencen. Bulan ni kitorang plan hantar awal sebab minggu depan kami tak boleh balik. So semalam dah alang alang balik..bawak la sekali duit pencen my PIL. Biasanya kalo balik sana kitorang takkan bagitau. Sebab apa tau...kesian ngan mak aku tu. Dah tua..nanti kalo dia tahu anak dia nak balik mesti susah susah berpenat lelah masak kari..kalo tak kari masak lemak. So..jalan terbaik adalah..sampai Shah Alam baru call. Gitulah kami setiap kali balik.

So sepanjang balik Klang otak ku kemain ligat.. apa nak makan...ermm..apa nak makann.. Di saat akhir datang idea nak makan beriani la pulopss. Terus goggle cari nasik beriani sedap area Shah Alam.. Yang jumpa adalah JM Bariani Seksyen 7 Shah Alam sana nun..Apa lagi zassssss Ok jumpa, lokasinya dekat area Jakel..Giant..serba serbi ada sana. Radiusite pun aku jumpa kat sana. Butik baru buka kot.. Fareeda..Alyaa.. semua adalah. Ko nak apa?..sumer ada kat sini.

So terus masuk ke Seksyen 7 sebelum masuk Klang. Senang jer nak cari kedai dia. Tapi ada sedikit jem uolss.. Ramainya orang nak menhabiskan duit. Parking takder. Ada plak yang selamba badak parking kat selekoh. So kitorang parking betul2 belakang kedai JM tu.. Parking kat belakang dapur la kiranya. Pusing depan seround nak masuk kedai tu.

Tunjuk tu tunjuk ni..nak tu tambah ni RM55 cik......Mahal siot.
Tapi takpe.. kata nak try kan? RM55 untuk Nasik 3, Ayam 1, Kambing 2
Tapi bebbb....makan sedap.. so berbaloi bayar 55 henggit untuk sekali makan tu.
Kambing dia lembut giler,,, tu yang best..

Sebab faktor kerakusan..maka gambar food tak sempat nak ambik.. Maklumla pagi tak ambik breakfast. Kuar rumah perut kosong. Dalam pukul 6.00pm kitorang kuar balik ke Kajang.. Kebetulan Boss plak ajak pegi menghabiskan duit kat Tesco. Katanya nak cari vakum keter. Bising la dia tgk banyak lipas kat dalam keter dia. Dah di masuk ubat lipas tu ..takder pun nampak lipas mati. Ntah masa dia guna keter banyk lipas kluar kot. Masuk aku bawak ok.. takder pun lipas berkeliaran. Cicak adalah..hehe..pagi tadi. Elok jer menyapa aku...keluar celah mana ntah.

Dekat kul 10 baru kitorang sampai umah. Sebelum balik tu singgahla isi perut dulu. Tak kuasa la aku..balik penat penat..kena masuk dapur plak. Aku target balik, mandi solat..then zzzzzzzzzzzzz.... tv pun malas nak tgk. Semalam kitorang cuba masuk Chicken King Sek 7 Bangi ni punya.

Ekceli tak plan pun.. asal jumpa ..baru tak penah try kita masuk..ON ajer.. Oder nasik wey.. lapar.. Konsep kedai ni..Santai.. jangan risau kalo ada baby...kerusi dia dah la empuk..sofa kan..Pastu siap ada bantal lagi. Kuasa ko makan peluk bantal? So untuk baby yang masuk kacikkkkk boleh letak tepi jer. So boleh makan dengan aman si maknya.. Untuk pic kat bawah model baby adalah...budak kuntal kintil.

 Feeling baby

Aku punya order lupa apa nama.. Tapi main dia ayam la. Sos lada hitam.. macam kuah chiken cop tu jer..Pastu Ajeed plak order sama macam aku.. tapi kambing. Tamk abih abih kambing. Pastu Hafiy plak nasik gak tapi ayam goreng jer..air oren jus...nescafee blended...total 47..ermmm


Yang bestnya masa suapan terakhir.. masuk la sorang mamat ni.. lagaknya adalah semacam tokey kedai...dan dia ada indian guy uolssss..sooooo apa lagi... terus rasa macam berkickboxing semua makanan tadi kat dalam perut.. halal ker tak ek?.. Nak sedapkan hati sendiri..

"Pekerja dia kot yang beli ayam ni.." 

cari cop halal..takder..yang jumpa lesen berniaga.. Pastu tanda kebersihan kedai tu. Memang A la.. Pastu nak balik sempat jeling ker papan tanda dia kat atas tu.. ooo adalah tanda halal.. Tapi perut tetap bergelora.. nak muntah pun ada. Terbayang leher ayam tak putus.. terbayang jer pun..bukan makan pun. Tapi lepas ni rasa macam tak nak masuk dah.. Naperla tokey dia muncul di saat saat kemuncak kami makan.. Sampai kat luar..tengok plak sorang lagi mamat india ni tgk tgk lappy. Sambung bergelora balik perut aku..

Boss pun ada ehhhh..kantoi...sorry..

Tapi aku perati semua customer kat situ..Melayu..islam.. yg berkopiah pun ada.. so hati ni rasa sedap la sket.. Tapi lepas ni rasa tak nak masuk dah. Lagipun food dia adalah biasa biasa sajer..Takder yang luarbiasa. Sos pun dia guna Knorr tu jer pun..Pada yang tak kisah pasal owner dia mungkin boleh la kot.

Last but not least... tuan tanah..

 Berpeluh ok mengedit gambar Siap blur lagi ..*nangis..dagu kantoi.....

Rasa macam dah lama muka tuan blog tak masuk dalam citer. So apa salahnya skali skala korang tatap yo.Yang pasti dagu dah dabel..Baju plak dah banyak yang sendat.. Nangis sekali lagi.

Sekali lagi nak syok sendiri..Adehhh....Kesian anak bini si Ajeed nih.



Ok...Sekian..TQ sudi baca yer
Wassalam

No comments: