Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, November 2, 2012

Tak Sabarnya..

Assalamualaikum..

Tak sabarnya nak balik..Walopun kerja banyak yang menunggu kat rumah.. tetap setia dengan tagline "Rumahku Syurgaku" :)

Perkara pertama akan aku buat pagi besok..Mop lantai.. Agaknya 3 minggu dah kot aku alpa.. Kan cuti raya kan.. mana ada masa nak duk rumah. Tu sebab tertunggak sampai 2-3 minggu. Melekit lekit.. rimas betul. Melekit tu takder sebab lain.. kesnya tumpah air manis memanjanggg. Asal pegang cawan tumpah.. Hadif la ..saper lagi. Tu aku risau..camner lah dia nak masuk sekolah tahun depan.

Perkara ke-2 mendobi.. Sedia menanti dalam mesin basuh 1 pusingan. Dalam bakul 1 pusingan. Jawabnya besok 3 pusingan non stop. 1 pusingan lagi tu kain selimut cadar tuala semua. Harus dikutip sebelum tuala menjadi kejung.

Perkara ke-3..sental bilik air. Kat rumah aku tu ada 2 bilik air. Satu yang cangkung untuk boss besar mengeram pagi pagi. Yang ni biasa alltime bersih jer..dia rajin..sambil lalu pun dia boleh settele. Bilik ni memang tak boleh kacau ..sebab dia nak fokus meneran sambil isap rokok sambil godek tab. Ya.. tab hanya boleh digodek masa mengeram sahaja. Sebab kalo show off depan bebudak ni nescaya kerang la tab ajeed tu.. hang sebab ketagih main burung marah sahaja. Sama la macam aku pun. :). Itu sebab bilik yang ni dia jer konker sepanjang masa. So kat sini aku dah lepas 1 tanggungjawab... besar yer tanggungjawab itu.. So yang 1 lagi tu memang aku kena tanggungjawab la. Sebab aku yang banyak guna.

Itu jer kot.. yang lain lain minor jer la.. Majornya 3 kat atas tu..Aduiiiii..penat weyyy.. Lom buat kerja dah adui beradui ni pehal ko?...Memang penatkan?. Nasib baik aku kerja kalo tak 24jam buat kerja rumah non stop... boleh jadi murung tau. berenti tido jer. Sakit jiwa wey. Bukan nak ngelat tanggungjawab ibu dan isteri. Tapi kita jugak perlu ruang untuk diri sendiri...bukan nak mengeluh tapi tu la..itu aku rasa la..Orang lain mungkin lagi kental dari aku. Kalo kerja atleast dapat gak godek blog 2-3-4 jam..
Hamboii..Ini sudah lebih...

Betul kot...:)

Ok wassalam..


Hapy weken uollsssss...Eh hari tu Azni si riben tu yang out yer.. Kesian dia..dah banyak kali masuk penyingkiran sampai dah kebal..Sebab tu masa sajian pantas hari tu dia dah takder rasa debaran sangat.. aku syak ilmu kumat kamit dia dah tawar kot..ngeh,,ngeh..

Chomel gak Azni nih..lehernya jinjangs uolsssssssssssssss....

Wassalam sekali lagi

4 comments:

D'aNie said...

manis kan azni tu tp jodoh tak lama dlm MCM..hehe..

bestnya ada 2 tmpt mengeram...pagi2 xberebut...kikiki

btoi bila keja ni ble ngelat wat keja rumah..stujuuuuuk

aCik Anie said...

hehehhehe... setuju kan.. tapi kita gak yang kena settle kan
atleast takder stress sesangat

Sue Saari said...

yeayyy Azni si riben dah kuar...BEST!!!

aCik Anie said...

nana pun tak suka Aznie gak ker?.. comel aper dia ni