Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, November 27, 2012

Alahai.. Tak Bestnya

Assalamualaikum....

Malas nak update blog ni... tgh bersedih Che Lah kluar semalam. hehe...Tak berseri la Masterchef malam ni. Daya tarikan nak tekan channel 104 kul 9 malam ni dah takder.

Korang tengok tak semalam?.. sedihnya ... nak nak masa Che Lah cakap mintak halalkan segala makan dan minum sepanjang dia dalam MCM tu.. Sian dia kan?... Naperla Si Minah Lempeng tu diorang simpan sampai ke top 4. Betulla apa kata Nora..Elok lagi "Playsafe" daripada mencuba untuk mencipta sedikit kelainan. Paling tidak pun komen dia...

kombinasi 2 gabungan ni tak menarik.. tak masuk.....atau
terlebih masin.... terlalu manis....atau..
udang ni keras...overcooked..

Takkan ada komen positif la.

gitu jer la....empp........... malas la... nak komen lebih lebih. Sebab aku pun bukan pakar sangat. Masak singgang jer reti. Kalo aku masuk MCM ni gerenti dapat tittle Si Minah Singgang.. Konperm.

 Pic ihsan dari Forumcari

Nah.. Sebagai tanda kenangan dari Che Lah...
Tak agak agak pavlova dia. Sebijik sbijik stroberi kat atas tu. Tercekik la Chef Adu tu nanti.
Puasa tahun depan mintak Che Lah buat program masakan dia sendiri..
 "Meh Che Lah..Tolong Masak"..gantikan "HEllo Bro Tolong Masak... Bagus gak cadangai otai kita kat forumcari ni kan. Takppun dia boleh jadi assistant Sheila Rusly ke dalam ketuk ketuk ramadhan..sure Che Lah dengan gediknya..

Ketuk ketuk Ramadhan tau..jangan ketuk ketuk kepala Che Lah.. Tak sesuwey thauuuu.... "

Malam ni turn Izyan plak...
Jangan risau...Si Minah Lempeng top 4 okeyyyy..

Wassalam


4 comments:

Sue Saari said...

aku mmg nak sgt Etiqa si minah lempeng tu kuar..mencikkkkk!!!msk ntah pape...contact lens jer bleh hrp...sedih giler tgk Che Lah kuar semalm...sob...sob...

aCik Anie said...

BETUL NANA...sokong 200%

Ietams said...

wah! ni memang peminat setia master chef ni..

aCik Anie said...

hehehe... nak habis dah.. tunggu kemunculan Jehan miskin plak